Askeri hastaneler vatandaşa açılıyor

Haber Giriş : 21 Kasım 2004 06:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağlıkta hedefin halkın kuyruklarda beklemediği, inim inim inlemediği bir dönem olduğunu kaydederek, ?birçok kuruluşlara ait hastaneleri Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplayacaklarını? söyledi. Erdoğan dün Afyon'da Adalet Bakanlığı'nın yaptırdığı adliye sarayı ve Kredi Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurdunun açılış törenlerini gerçekleştirdi. Tören esnasında Erdoğan aynı anda Ankara'da Emek Platformu'nun gerçekleştirdiği SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine yönelik protesto eylemlerini değerlendirdi. Erdoğan, artık kuyruklarda bekleyen, inim inim inleyen bir anlayışın terk edileceğini ve Sağlık Bakanlığı'nın sağlık hizmetlerini tek elden yürüteceğini ve denetleyeceğini dile getirdi.

Hastanelerin Sağlık Bakanlığı çatısında toplanmasından rahatsızlık duyan çevrelere dikkat çeken Erdoğan, ?Niye rahatsız oluyorsunuz bunu sormak lazım. Otobüslere halkı doldurup da kimin parasıyla kimi taşıyorsunuz. Önce bunun cevabını bulmak lazım. Bu masrafınızla bir iki hastane açsanız daha iyi olmaz mı?? dedi.

İlaç problemi de bitecek
Konuşmasında bazı sendika temsilcilerinin demokratik haklar altında yaptıkları eylemi anlamanın mümkün olmadığına dikkat çeken Erdoğan şöyle konuştu: ?Niye mümkün değil? Bu sizin işiniz değil ki? Bu, sağlıkla uğraşan insanların işi. Burada hükümetle görüşerek, müzakere ederek bir adım atın. Bakın dünya nereye gidiyor, siz nereye gidiyorsunuz? SSK hastanelerimizde işçilerimizin sefaletini hep beraber yaşadık. Ben bir SSK'lıydım. Hayatımın büyük bir kısmı böyle geçti. Ama ne çileler çektiğimizi biliriz. Bıçak parası adı altında inim inim inletilen işçi kardeşlerimin durumunu biliyorum. Bunu nereye koyacaksınız ve nasıl halledeceksiniz?? Erdoğan, SSK eczanelerinin dışındaki eczanelerden ilaç alamayan işçilerin bu problemini de gidereceklerini söyledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile de bu konuları görüştüklerini ifade eden Erdoğan, ?Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait hastaneler de dahil hepsinden tüm vatandaşların istisnasız hizmet alabileceği bir döneme giriyoruz. Bu bir zihniyet devrimidir, değişimidir? diye konuştu.

?İstemezük?çüler
?Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacağız? denilirken, laftan öteye gidilemediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, hiçbir zaman ne aldanan ne de aldatan olmadıklarını belirtti ve öğrencilerin de bu konuda aynı hassasiyeti göstermelerini istedi. Adalet, sağlık, eğitim ve emniyet konularına büyük önem verdiklerini dile getiren Erdoğan, adli makamlar ve yargı için modern binalar yaptıklarını ve e-adalet sistemini kurduklarını anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Şimdi bazı yerlerden bazı sesler çıkıyor, çıkacak tabii... Zihniyet değişimini gerçekleştiremeyenler tarih boyunca hep ?istemezük' demişlerdir. Bunlar istemezükçüdürler.? Açılan yurtta 840'ı kız toplam bin 120 öğrencinin kalacağını belirten Erdoğan, öğrencilere seslenerek, ?Asla kendinizi steril hale getirmeyin. Sosyal, siyasi olun, bu alanlardan kopmayın. Asosyal bir nesil istemiyorum. Sürekli hayata katılımınız olsun? dedi. Erdoğan daha sonra özel ATA uçağı ile İstanbul'a döndü

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber