CHP solda işbirliği haberlerini yalanladı

Haber Giriş : 05 Kasım 2008 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin hiç bir siyasi partiye seçim iş birliğine yönelik öneri yapmadığı bildirildi.

CHP Genel Merkezi Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamada, CHP'nin hiçbir siyasi partiye seçim işbirliğine yönelik öneri yapmadığı belirtilerek, "Ayrıca, CHP yönetiminin bilgi ve kararları doğrultusunda herhangi bir siyasi partiye yapılmış ittifak, aday veya il paylaşımı önerisi de söz konusu değildir" denildi.


DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmayacağını belirtirken, kendisinin DSP'den Eskişehir adayı olduğunu söyledi. Büyükerşen, CHP'nin Eskişehir'den aday göstermeyerek DSP'ye destek olacağını belirtti.

- DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmayacağını belirtirken, kendisinin DSP'den Eskişehir adayı olduğunu söyledi. Büyükerşen, CHP'nin Eskişehir'den aday göstermeyerek DSP'ye destek olacağını belirtti.

Ecevit'in ölümünün 2'nci yıl dönümü etkinlikleri için Ankara'ya gelen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, MEB Şura Salonu'nda yapılan tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP'den İstanbul Belediye Başkan adayı olacağı yolundaki iddialar hatırlatan Büyükerşen, ?Haberlerde iki teklif söz konusu bir tanesi, İstanbul, Ankara ve İzmir'de DSP'nin aday göstermemesi, buna karşılık Eskişehir, Ordu ve Bartın'da CHP'nin aday göstermemesi konusundaki teklifti. Bugün Genel Merkez ve Genel Başkanla görüştüm. DSP Genel Başkanımızın Karadeniz'deki açıklaması paralelinde CHP tarafından yapılan bu teklif konusunda görüşleri itibariyle olumlu izlenim aldım? dedi.

CHP'den İstanbul adayı olmadığını belirten Büyükerşen, kendisinin DSP'den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu yineledi.

Daha önceki açıklamalarında da Eskişehir'den aday olacağını söylediğini hatırlatan DSP'li Büyükerşen, ?Belli bir parti disiplini içinde olmak gerekli. DSP'nin bir özelliği de parti disiplinidir. O nedenden dolayı kesin olarak ben Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. CHP aday göstermeyecek. Aynı şekilde Ordu ve Bartın'da da böyle olacak. Buna mukabil olarak da CHP'nin İstanbul, Ankara, İzmir adaylarına DSP destek verecek? dedi. Büyükerşen, bu durumda, DSP'nin CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına hazırlanan Murat Karayalçın'a da destek vereceğini söyledi. Büyükerşen, ?Zaten Sayın Murat Karayalçın ve benim gibi siyasetle uğraşanların solda işbirliği görüşleri yıllardan beri savuna geldiğimiz görüşlerdir. Bir bakıma o da somutlanmış oluyor böylece. Belki iki lider arasında yapılan görüşmeden sonra bu işbirliği daha da genişletilebilir diğer iller bazında da? dedi. Büyükerşen, bir soru üzerinde de yakın zamanda DSP lideri Sezer ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın görüşeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber