Baş ağrısı için gitti, karnından 8 kiloluk kist çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2008 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin merkeze bağlı Dara köyünde baş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden bir kadının karnından 8 kilogram ağırlığında kist çıktı.

Mardin'in Dara köyünde oturan 54 yaşındaki Fevziye Dalmış, baş ağrısı şikayetiyle Mardin Devlet Hastanesi'ne gitti. Kontroller sırasında karnının büyüklüğü dikkati çeken ve yapılan tetkiklerde karnında kitle olduğu anlaşılan Dalmış'a durum bildirilerek ameliyata alındı. Dalmış'ın karnındaki 8 kilogram ağırlığındaki kist 1.5 saat süren başarılı bir ameliyatla alındı. Kistin büyüklüğü doktorları bile şaşkına çevirirken, ameliyathane önünde merakla sonucu bekleyen hasta yakınlarından Mehmet Nezir Dalmış, ablasının ara sıra başı ağrıdığı için hastaneye geldiğini söyledi. Op. Dr. Bayram Açan, "Kist çıktıktan sonra hasta şimdi 8 kilo zayıflamış olarak hayatına devam edecek. Baş ağrısı ve karın ağrısı şikayetiyle hastanemize gelen hastanın karnının büyüklüğü dahiliye doktorunun dikkatini çekmiş ve ultrasonda bakıldığında kist olduğu ortaya çıktığı görüldü'' şeklinde bilgi verdi.

Op. Dr. Açan, Fevziye Dalmış'ın karnından çıkan kistin her zaman gördüklerinden çok daha büyük olduğunu söyledi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bayram Açan, ''Bu boyutlara ulaşan kistleri çok nadir görürüz. Ameliyatı yaptığımızda biz de gerçekten şaşırdık. Tüm karnı dolduran, yaklaşık 8 kilogram ağırlığındaki bir kistti. Hastamızın genel durumu iyi. Ameliyatı başarıyla atlattık. Karın içinde başka organlarla ilgili bir problem yoktu. Tabii kistin nasıl böyle olduğunu anlamak zor. Genelde kistleri 5-6

santimetre çapa ulaştığında tespit edebiliyoruz. Bu boyutlara ulaşan kistlerle nadiren karşılaşıyoruz. Daha önce 1 kiloluk kistle karşılaşmıştık'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber