Çelik: 100 olan Anadolu öğretmen lisesi sayısını 200'e çıkardık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2008 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, Nevşehir'de okul açılışı yaptı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Nevşehir'de yapımı tamamlanan 4 okulla bir yurt binasını hizmete açtı.

Bakan Çelik, ilk olarak Derinkuyu ilçesinde hayırsever Mehmet Ekmekçi tarafından yaptırılan Mehmet Ekmekçi Lisesi'nin açılışını yaptı. Eğitime katkısından dolayı Mehmet Ekmekçi'ye takdir belgesi veren Çelik, 267 öğrencinin eğitim gördüğü 14 derslikli okulu gezdi.

Bakan Çelik, daha sonra Ürgüp ilçesinde TESAN A.Ş'nin yaptırdığı TESAN Anadolu Öğretmen Lisesi ile hayırsever Hasan Hüseyin Samur tarafından yaptırılan yurt binasını hizmete açtı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de Anadolu Öğretmen Lisesi Mezunu olduğunu anımsatarak, göreve geldiğinde 100 olan Anadolu öğretmen lisesi sayısının bugün 200'e ulaştığını söyledi.

Bu okuldan sadece Ürgüplülerin değil Türkye'nin her yerinde öğrencilerin yararlanacağını ifade eden Çelik, TESAN firması yetkililerine ait oldukları topraklara vefa örneği göstererek bu okulu yaptırdıkları için teşekkür etti.

Çelik, Hasan Hüseyin Samur'un kendi evini satıp yurt yaptırmasını takdirle karşıladığını belirterek, ?Hayırseverimizin ömrü, yaptırdığı yurt binasının açılışını görmeye yetmedi. İnanıyorum ki merhumun ruhu şu an aramızdadır. İnsanın önünde iki yol var. İsmimiz ya mezar taşına ya da ilim, irfan yuvalarına yazılacak. Siz gittikten sonra namınız yeryüzünde kalır. Değerli adam, başkasının derdiyle dertlenen adamdır. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Diğer hayırseverlerimize de örnek olmalarını diliyorum? diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak kendi döneminde yaptırılan okulları farklı bir mimari tarzla inşasına özen gösterdiklerini anımsatan Çelik, ?Okul ve yurt binasının taştan yapılmış olması, son derece güzel bir estetik katmış. Bakanlık olarak biz de klasik mimari yapıları artık tercih etmiyoruz. Bu doğrultuda 41 ayrı proje hazırlayarak, bu tür tesislerde uygulanmasını sağlıyoruz? dedi.

Çelik, konuşmasının ardından TESAN A.Ş. yetkilisi Bekir Erdoğan'a ve Hasan Hüseyin Samur'un eşi Rabia Samur'a takdir belgesi verdi.

Bakan Çelik, 1.4 milyon YTL'ye mal olan 20 derslikli okulla 100 öğrenci kapasiteli yurt binasını gezerek, öğrencilere altın kaplamalı kitap ayıracı hediye etti.

Çelik, Mustafapaşa beldesinde bulunan Kapadokya Meslek Yüksekokulu'na da giderek, yüksekokul mütevelli heyeti başkanı Alev Alatlı'dan bilgi aldı.

Ardından Gülşehir ilçesine geçen Bakan Çelik, 1.6 milyon YTL harcanarak tamamlanan 16 derslikli Gülşehir Lisesi'ni de hizmete açtı.

Çelik, son olarak Acıgöl ilçesindeki 3 milyon YTL'ye mal olan 30 derslikli Damat İbrahim Paşa Lisesi'nin açılış törenine de katıldı. Bakan Çelik, hizmete açtığı okulun bahçesine çam fidanı dikti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber