Ağrı'ya 100 milyon dolarlık üniversite

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Kasım 2008 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Recep ÇİRİK/AĞRI,

AĞRI'da IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen tarafından yaptırılacak, 100 milyon dolara mal olacak İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin inşaatı için hazırlıklar tamamlandı.

Yaklaşık 2 bin 500 dönüm alan üzerine kurulacak olan ve iki yılda tamamlanacak olan üniversitenin temeli, 27 Kasım'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak.

Ağrı- Erzurum Karayolu üzerindeki Şeker Fabrikası'na ait arazi üzerinde inşa edilecek olan İbrahim Çeçen Üniversitesi için geri sayım başladı. IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen tarafından yaptırılacak ve 100 milyon dolara mal olacak üniversitenin kuruluş şeması IC Holding tarafından yayınlandı. Yaklaşık 2 bin dönüm üzerine Rektörlük, fakülte binaları ve otoparkların oluşturulacağı kampüste, 500 dönümlük alana da spor tesisleri, lojman ve kültür merkezi inşaa edilecek. Ormanlık alanlarında düşünüldüğü projenin iki yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini belirten IC Holding yetkilileri, inşaat için tüm şantiyelerin kurulduğunu bildirdi.

Öte yandan İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin temelinin, 27 Kasım'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katımıyla atılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber