Çocuklarnızla gülün

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Kasım 2008 15:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Gülmenin sağlık için yararlı olduğu hep söylenir. Son yapılan araştırmalar günde en az 15 dakika gülmenin sağlık için çok yararlı olduğunu doğruluyor. Hem kendi sağlınız hem de çocuğunuzun sağlığı için ona gülmeyi öğretin ve bulduğunuz her fırsatta beraberce gülün!

Gülmenin pozitif etkileri:

-kalp atışlarınızı ve nefes almanızı hızlandırır, böylec damarlarınız genişliyor ve bu etki kalpinize sorun yaratacak etkenlerin olşmasını engelliyor

-bağışıklık sisteminzi güçlendiriyor, enfeksiyonlara karşı koruma yaratıyor

-stres hormonunun salgılanmasını azaltıyor

-metabolizmanızı hızlandırıyor

-rahatlamanızı sağlıyor

-endişe ve geriliminizi azaltıyor

-keyfinizi ve pozitif bakış açınızı olumlu yönde etkiliyor

-soyut ve yaratıcı düşünmenizi sağlıyor

-insanlar arasında yakın bir ilişkinin oluşmasına yardımcı oluyor

Çocuğunuzu gülmesi ve şaka yapması için cesaretlendirin!

Çocukluk çağında başlar gülmeyi ve şaka yapmayı öğrenmek. Zihinsel olgunluk gerçekleştikçe de yapılan şakanın ve gülünen olgunun içeriği ve şekli değişir. Çocuğunuzu insanoğluna verilen bu nimetten mahrum etmeyin, bol bol gülün ve ona gülmeyi, gülmekten keyif almayı öğretin.

-Küçük çocukları eğlendirmek için onlara kelimelerle şakalar yapmak yerine sürprizler yapabilir, bazı absürd davranışlar sergileyebilir, komik resim ya da hareketler yapabilirsiniz.

-Anaokulu dönemindeki çocuklar için normal olmayan şeyler genelde komiktir. Örneğin yemek masasında yemek yiyen bir köpeğin resmi ya da gözlük takmış bir balığın gazete okuması gibi. Oyuncakları üzerinde bazı değişiklikler yaparak onu eğlendirebilirsiniz.

-Çocuğunuzun da bildiği bir şarkıyı sözlerini karıştırarak söyleyebilirsiniz. Çocuğunuz bundan keyif alacak ve sizin hatanızı düzeltecektir. Bu aktivite ayrıca ona yetişkinlerinde her şeyi doğru yapamadığını göstererek kendine güvenmesini sağlayacaktır.

-Ona komik hikayeler okuyabilirsiniz.

-Taklit yapabilirsiniz. Bildiği bir kişiyi ya da bir hayvanı seçerek ve abartılı davranışlar göstererek taklit yapabilirsiniz.

-Kafiye oyunları oynayabilirsiniz. Çocuğunuzla beraber aklınıza gelen kafiyeli kelimelerden bir şarkı ya da şiir yaratabilirsiniz. Emin olun bu onun çok hoşuna gidecek. Hem yaratıcı hem de sosyal bir aktivite!

-Kuklalarla oynayabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber