Kız öğrenci yurduna teftiş baskını iddiasına İl MEM'den açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2008 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, "Beşiktaş'ta bir kız öğrenci yurduna ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlilerince teftiş amacıyla gece baskın yapıldığı" iddiasına ilişkin "Orada, ilçe milli eğitim müdürlüğü görevini yapmıştır" dedi.

Bir gazetede yer alan iddiaya ilişkin soruları cevaplandıran Özer, "söz konusu haberin tamamen saptırma olduğunu" söyledi.

Teftişin tam olarak saat kaçta gerçekleştiğini bilmediğini, bu konuda Beşiktaş Kaymakamlığı'ndan rapor istediğini belirten Özer, şöyle devam etti:

"Vatandaş kaymakamlığa dilekçe veriyor, şikayette bulunuyor. Dilekçede, o sorulara ait ifadeler de var. Kaymakamlığın görevlendirmesi üzerine de teftiş yapılıyor. Orada, ilçe milli eğitim müdürlüğü görevini yapmıştır. Kaldı ki bu milli eğitime değil, Beşiktaş Kaymakamlığı'na verilen bir dilekçe. Dilekçede belirtilen soruları sormak mecburiyetindedir. Kurum temiz çıkmıştır. Uzaktan yakından dilekçedeki iddialarla alakası yok. İftira edilmiş görünüyor.

Milli eğitim görevlileri, teftişe mesai saatleri içinde gider. Yetkililer akşam yurttaysa gider bu sorular sorulur. Gündüz bulunamayan, sadece yatmaya gelen kişilerin ifadesi de gidilir alınır. Öyle baskın maskın yok. Başlık çok çirkin."

Ata Özer, konuyla ilgili bilgi aldıktan sonra yarın yazılı açıklama yapacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber