AK Partili Gedikli: Başsavcı bizim değil, CHP'nin hesaplarını incelesin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2008 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, Deniz Feneri dosyasının bir örneğini istemesini, "Bizim hesaplarımız şeffaf. Sayın Başsavcı asıl CHP'nin hesaplarını incelesin" sözleriyle değerlendirdi.

Partisinin Çankaya İlçe Kongresi'nde konuşan AK Parti'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Deniz Feneri Derneği'nden partilerine yardım aktarıldığı iddialarıyla ilgili dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından talep edilmesine değindi.

Benzer bir iddianın CHP için de gündeme getirilmesine rağmen bu partiyle ilgili bir işlem yapılmadığını belirten Gedikli, "Buradan net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Partimizin hesapları şeffaftır. Herkese açıktır. CHP ile ilgili de Almanya'dan bir vakıftan yardım aldığı ile ilgili iddialar gündeme taşınmıştı. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ortadaki deliller ortada iken CHP ile ilgili herhangi bir inceleme yapılmasına gerek duymadı. Başsavcı bizimle ilgili iddialar üzerine ise neden aynı yolu izlemedi. CHP için de aynısını yapsın. Hesaplarını araştırsın" diye konuştu.

Hesaplarının asıl incelenmesi gereken partinin CHP olduğunu savunan Bülent Gedikli, "Anayasa Mahkemesi'nin, bu partinin hesaplarıyla ilgili öyle önemli kararları var ki, bu kararlarda hesaplarda tahrifat, sahtecilik var, evrakta sahtecilik var. Bundan dolayı savcılığa gönderildiler. Siz böyle bir durum varken hangi partinin hesaplarını incelersiniz" şeklinde konuştu.

Bülent Gedikli, AK Parti'nin tüm hesaplarının açık olduğunu ve an be an izlendiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber