Türkiye Atatürk'ü anıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de bugün saat 09.05'te hayat duracak. Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulacak. Anıtkabir de ziyaretçiler için hazırlandı.

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yılında bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerde anılacak. Törenler Anıtkabir'de saat 08.35'de başlayacak. Atatürk'ün son nefesini verdiği an olan 09.05'de hayat duracak. Resmi törenlerin yanı sıra birçok anma toplantısı da düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'ndaki törenlere katılacak. İstanbul'da ise Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında anma töreni gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Gül 10 Kasım mesajında ?Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum' dedi. Başbakan Erdoğan da mesajında ?Cumhuriyetin en büyük ideali, inancı, etnik kökeni, yaşam biçimi ne olursa olsun milletimizin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmek olmuştur' dedi. CHP lideri Deniz Baykal ise ?Atatürk, değeri her gün biraz daha artan ve sıradanlaştırılamayan bir önderdir' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber