10 Kasım 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 10 Kasım 2008 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ATA ANILIYOR

-Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 70. yılında ulusça anılıyor.

-Büyük önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıldönümünde hayata gözlerini yumduğu İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda saat 9'u 5 geçe tören düzenleniyor.

-Tüm yurtta saat 9'u 5 geçe saygı duruşu yapılıyor.

-Ankara'daki ilk tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile devlet erkanının katılımıyla Anıtkabir'de düzenleniyor.

-Anıtkabir'deki tören sonrasında Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Atatürk'ün ebediyete intikalinin 70. yıldönümü nedeniyle bir ?Anma Toplantısı? düzenleniyor. (Saat: 8.50/10.00)

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Bakanlar Kurulu'nda iç ve dış gelişmeler ile gündemdeki konular ele alınıyor. (Saat: 12.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL VE İSVİÇRE KONFEDERASYONU BAŞKANI COECHEPİN'İN BASIN TOPLANTISI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Coechepin, heyetler arası görüşmelerin ardından Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 16.15/17.15)

-PLAN BÜTÇE KOMİSYONU'NDA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI VE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI BÜTÇELERİ GÖRÜŞÜLÜYOR

-TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı Ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 2009 mali yılı bütçeleri görüşülüyor. (Saat: 9.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Büyükelçisi Ross Wilson'ı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul ediyor. (Saat: 18.00)

-EYLÜL AYI SANAYİ ÜRETİMİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, sanayi üretiminde Eylül ayı gerçekleşmelerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-PAHALI PETROL VE GAZ DIŞ AÇIĞI BÜYÜTTÜ

-Türkiye'nin ham petrol, akaryakıt, doğal gaz, sıvılaştırılmış petrol gazı ve kömür gibi enerji maddelerinin ithalatı yılın ilk dokuz ayında yaklaşık 39 milyar dolarla toplam ithalatın yüzde 23.6'sını oluşturdu. Enerji ithalatı dokuz ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64.3 artış kaydetti.

-Enerji ihracatı düşüldükten sonra ?net? enerji ithalatı ise 32.3 milyar dolar oldu. Bu dönemdeki dış ticaret açığının yüzde 55.6'sı enerjiden kaynaklandı.

-DOKUZ AYDA 109 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ UÇTU

-Hava yollarında ilgi her geçen gün artarken, Ocak-Eylül döneminde yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.4 artışla 109 milyon 867 bin 968'e yükseldi. Eylül'de ise yolcu sayısı geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 5.8 artışla 58 milyon 742 bin 303'e ulaştı.

-HADİSE: ?EUROVİSİON OYLAMALARI POLİTİK?

-2009 Eurovision'da Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise, verilen oyların politik olduğunu söyledi. Hadise, ?Bunu sadece ben değil hemen herkes söylüyor. Ancak bu benim çalışmamı engellemez? dedi. Hadise özellikle Belçika'dan tam puan istediğini de belirtti.

-?ÇAKMA FESTİVAL?İN AFİŞLERDE KALAN KONUĞU ST. PETERSBURG BALESİ, BU KEZ ?GERÇEKTEN? İSTANBUL'DA

-?6. Boğaziçi Festivali?nde, yerlerine ?toplama sanatçıların? sahneye çıkarıldığı St. Petersburg Balesi, bu kez gerçek sanatçılarıyla İstanbul'a geliyor.

-Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 14 Kasım'da sahne alacak St. Petersburg Balesi yetkilileri, daha önce aksini bildirmelerine rağmen, İstanbul ziyaretlerinde olayla ilgili dava açmayacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber