Kadro verilmeyen sözleşmeli personel, 18 okulu soydu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Kasım 2008 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kadro verilmeyen sözleşmeli personel, 18 okulu soydu

Hüseyin TÜCCAR- Selahattin BUDAKOĞLU/BURSA,

BURSA'da, sözleşmeli olarak çalıştığı Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kadro verilmeyen 27 yaşındaki Doğan Aydın, bu duruma kızıp girdiği 18 ayrı okuldan çaldığı paralarla kendisine otomobil satın aldı. Yakalanan ve suçunu kabul eden Aydın, ?Bana kadro verilmiş olsaydı hırsızlık yapmazdım? dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, Merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde son 9 ay ay içinde 18 ayrı ilköğretim okulu ve ana okullarında hırsızlık olayının yaşanması üzerine okullarda önlem aldı. Önceki gece Altıparmak Mahallesi'nde bulunan Fethi Açan Çiçek İlköğretim Okulu'nda meydana gelen hırsızlık sonrası güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, okula saat 03.00'te giren hırsızın, spiralle çelik kasayı kesip açarak, içerisinde bulunan 770 YTL, altın, kamera, fotoğfraf makinesi, cep telefonu ve dizüstü bilgisayarı çaldıktan sonra elini kestiğini belirledi. Kaçarken gördüğü güvenlik kamerasını kıran zanlı, okuldan uzaklaştı.

53 HIRSIZLIK KAYDI ÇIKTI

Kamerananın kırılmadan önce çektiği görüntüleri inceleyen Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi görevlilerin, zanlının emniyet müdürlüğünde 53 ayrı hırsızlıktan suç kaydı bulanan Doğan Aydın olduğunu belirledi. Evinde gözaltına alınan Aydın'ın okullardan çaldığı paralar ile satın aldığı Fiat Palio marka otomobilde ise en son girdği Fethi Açan Çiçek Okulu'ndan çaldığı para, kamera, bilgisayar ve cep telefonu bulundu.

İfadesinde Milli Eğitim Müdürü Atilla Günsay'ın kendisine kadro vermemesine sinirlendiği için okullardan hırsızlık yaptığını öne süren Doğan Aydın, ?Benim kadromu bir başka bayana verdi. Çok sinirlendim. İntikam almak için hırsızlık yaptım. Paralarla otomobil satın aldım. Kadro alsaydım okulları soymayacaktım? dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan Aydın adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber