Rektör'den Aktütün gazisine jest

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Kasım 2008 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, Aktütün Karakolu'na yapılan terörist saldırıda yaralanan Jandarma Er Bayram Yıldırım'a, üniversitede kadrolu iş olanağı sağlayacaklarını söyledi.

KTÜ Prof.Dr. Osman Turan Kongre Merkezi'nde Atatürk'ün ölümünün 70'inci yılı nedeniyle anma programı düzenlendi. Törene Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, askeri ve sivil yetkililer ile davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu eşsiz vatan için canını veren aziz şehitlerimizi de rahmetle anıyor, gazilerimize de selamet diliyorum. Geçtiğimiz aylarda Aktütün Karakolu'na yapılan hain saldırıda yaralanan gazimiz Bayram Yıldırım'ı üniversitemiz kadrosuna almak için Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı'na başvuruda bulunduk. Gazimiz en kısa zamanda kadrolu personelimiz olacaktır? dedi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Aktütün Sınır Karakolu'na 3 Ekim 2008'de düzenlenen terörist saldırıda yaralanan ve sağ bacağını kaybeden Jandarma Er Bayram Yıldırım, koltuk değnekleriyle çıktığı sahnede sevinç gözyaşları döktü. Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen ile birlikte Türk bayrağı açan Bayram Yıldırım çok duygulanınca konuşamadı. Rektör Prof.Dr. Özen'in jesti törene katılanlardan büyük alkış aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber