Altın küpesini satıp okula kayıt oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Kasım 2008 16:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa),

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde maddi olanaksızlık nedeniyle okula devam edemeyen 14 yaşındaki Sultan Alageyik'in, ailesinden habersiz kulağındaki altın küpeyi satarak okula kaydını yaptırdığı anlaşıldı. Siverek Kaymakamı Kemal Yıldız, Sultan Alageyik'in sattığı küpeleri kuyumcudan tekrar alıp kendisine hediye ederek bütün okul ihtiyaç ve masraflarını karşıladı.

Siverek İlçesi'nin Kale Mahallesi'nde bir süre önce yüz felci geçiren annesi 59 yaşındaki Münevver ile trafik kazasında felç kalan baba 85 yaşındaki Koçali Alageyik'in tek çocuğu olan Sultan Alageyik, ailesinin durumu nedeniyle ders yılı başında liseye kayıt yaptıramadı. Okul masrafının fazla oluşu nedeniyle okumasına karşı çıkan ailesinin bu ısrarı üzerine Sultan Alageyik, 15 Ekim'de anne babasından habersiz altın küpesini satarak Siverek Kız Meslek Lisesi'ne kayıt yaptırdı. Okumak için maddi desteğe ihtiyacı olduğunu öğretmenlere söylemesi üzerine kaymakamlığa gönderilen genç kız derdini Kaymakam Yıldız'a anlattı. Bunun üzerine Kaymakam, ilk iş olarak okul kaydı için sattığı küpeleri kuyumcudan alıp Sultan Alageyik'e hediye etti. Ardından Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla okul, giysi ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı. Okumak için tek sahip olduğu küpeleri satarak okumak isteyen Alageyik'in okula kazandırmasından dolayı oldukça mutlu olduğunu dile getiren Kaymakam Yıldız, ?Vakıf olarak bu genç kızımıza sahip çıktık. Gerçekten maddi olarak bu ailemizin durumu hiç iyi değildi. Burada hem Alageyik'i okula kazandırdık hem de ailesine bir nebze de olsa yardımcı olduk? dedi.

Uzun bir aradan sonra okula başlamanın mutluğunu yaşayan Sultan Alageyik, Kaymakam Yıldız'a teşekkür ederek yıl sonunda takdir belgesiyle yanına geleceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber