Erdoğan: Hukukun standartlarını yükselten AK Parti iktidarıdır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2008 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çeteleri, mafyayı tasfiye eden, hukukun standartlarını yükseltenin AK Parti iktidarı olduğunu belirterek, "Bunları bugüne kadar AK Parti iktidarı sümen altı etmemiştir, görmezden gelmemiştir, peşine düşüp kovalamıştır. Peki bitmiş midir? onu da söyleyeyim; hayır, bitmemiştir. Bu koşu daha devam edecek" dedi.

Bir süredir bazı çevrelerin "AK Parti'yi farklı bir konuma oturtmanın, farklı bir imajla yaftalamanın" gayreti içinde olduklarını anlatan Erdoğan, "AK Parti'nin iki özelliği var. Bunlar, hem Türk siyaseti açısından hem de Türkiye Cumhuriyeti açısından büyük bir kazanımdır. Hayati bir gerekliliktir" diye konuştu.

Erdoğan, partisinin özelliklerine vurgu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Bunlardan birincisi, AK Parti'nin izlediği birlik siyasetidir. Bunun altını çiziyorum, birlik siyaseti... AK Parti, bölgeler arasında, şehirler arasında etnik, din, mezhep farklılıkları arasında kesinlikle ayrım yapmayan, 70 milyon vatandaşımızı aynı samimiyetle kucaklayan bir siyasi harekettir.

Peki ikincisi nedir? İkincisi AK Parti, Türkiye'de demokrasinin, hukukun, adaletin, ekonominin, sosyal hayatın, özellikle sosyal hayatın gelişimini esas alan yegane değişimci, dönüşümcü, reformcu harekettir. Bunun da özellikle altını çiziyorum."

Türkiye'nin ufkunun değiştiğini, Türk insanının beklenti, vizyon ve perspektifinin değiştiğine işaret eden Erdoğan, herkesin bunu görmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "Dicle Üniversitesinin açılışına gittiğimde, yanımıza yaklaşan çocuklar, enteresan, bizim arkadaşlara e-mail adreslerini veriyorlardı. Düşünebiliyor musunuz? Bunu 10 yıl önce düşünmek mümkün müydü? Akıldan geçirmek mümkün müydü? Ama şimdi buraya geldi" dedi.

Yola çıkarken, 'Etnik milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik ve dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını" ifade ettiklerini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte bunu başarıyoruz. Bütün bunları siyasetçinin de bürokratın da sivil toplum örgütlerinin de üniversitenin de medyanın da görmesi, iyi okuması lazım. Ama ben şu anda öyle medya görüyorum ki inanın meydanların dilini okumaktan uzak, meydandaki kitlenin sayısını okutmaktan uzak. Günaydın.

Dün bir gazetede gördüm. 22 Temmuz'da Erzurum'un İstasyon Meydanı'nı gösteriyor, bir de bu pazar günü Erzurum'un İstasyon Meydanı'nı gösteriyor. 'Erdoğan, beklediği kalabalığı bulamadı' diyor. Senin gözlerin göremiyorsa, ben ne yapayım? Göremiyorsa ben ne yapayım?"

Yüksekova'da doğru düzgün bir hastane yokken, oraya 150 yataklı modern bir hastane kurduklarını ifade eden Erdoğan, "Oraya gelmek isteyenlerin önünü kesiyorlar. Kim? Malum takım. Parlamentonun çatısı altında olanlar da buna destek veriyor. Aynı şekilde Hakkari'de de 150 yataklı aynı projenin bir benzerini yaptık. Talimat vermişler; tehditler, bugün kepenkler açılmayacak, arabaları görmeyeceğiz" diye konuştu.

Bunlar olurken, bölgedeki bazı belediyelerin vatandaşa hizmet götürmediğini ifade eden Erdoğan, "Caddelerinden pislik akıyor. Ben de diyorum ki, bu pisliklerden 29 Martta Hakkari halkı kurtulacaktır. Oradaki vatandaşım buna mahkum mu? Kardeşim sen diyorsun ki, 'temsilcisi biziz.' Nasıl temsilcisin sen ya? Pislik içinde yaşatıyorsun benim vatandaşımı. Paraysa, paranı aynen alıyorsun. Şemdinli'ye su götürmek DSİ'nin görevi değil, oradaki belediyenin görevi. Ama oraya su gitmedi diye, DSİ vasıtasıyla oraya su götürdük. Bombaladılar, oradaki dükkanları gidip yerinde gördük. Hemen TOKİ eliyle oradaki dükkanları da evleri de yaptırdık. Bugün yarın sahiplerine teslim edilecek. Biz bu kadar hassas davranacağız, sen kalkıp AK Parti iktidarını bölücülükle şunla, bunla damgalayacaksın. Buna yetkin, hakkın yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber