3 sendikacıya 15'er ay hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Kasım 2008 18:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İsmail TEMİZ/SAMSUN,

SAMSUN'da, AKP Merkez İlçe Başkanlığı önünde izinsiz gösteri yaptıkları için yargılanan 3 sendikacı, Yargıtay'ın yeniden yargılama kararı üzerine 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim karşısına çıktı. Mahkeme, üç sendikacıya yine 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

2005 yılında Gazi Caddesi'ndeki AKP Merkez İlçe binası önünde izinsiz basın açıklaması yaparak ?Toplantı ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet' ettikleri gerekçesiyle yargılanan KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Nezir Kelleci, Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Adem Kocaoğlu ile Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Yusuf İnci, Samsun 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sendikacıların karara itiraz etmesi üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Dosyayı inceleyen Yargıtay, dosyayı tekrar yerel mahkemeye gönderdi.

Bugün Samsun 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya tutuksuz sanıklardan KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Nezir Kelleci katılmadı. Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Adem Kocaoğlu ile Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Yusuf İnci ise duruşmada hazır bulundu. Adem Koçoğlu yaptığı savunmasında, ?Sendikamızın aldığı karar doğrultusunda hak kaybına neden olan kamu reform yasa tasarısına karşı tepkimizi göstermek üzere anayasal hakkımız olan basın açıklamasını kaldırım üzerinde yaptığımız sırada polis bize müdahale etmiştir? dedi. Yusuf İnci ise kendilerine müdahale eden emniyet güçlerinin yargılanması gerektiğini belirterek beraatini istedi. Ancak mahkeme, üç sanığa yine 1'er yıl 3'er ay hapis cezası verdi. 3 sendikacıya verilen ceza ertelendi. Sanıklar 5 yıl içerisinde suç işlerse bu cezayı da çekecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber