1 kez muayene oldu, 6 muayene faturası çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Kasım 2008 20:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yasin ÖREN/ALAPLI (Zonguldak), (DHA)

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde özel bir hastanede muayene olan 25 yaşındaki Ramazan Demirer, muayene ücreti olan 10 YTL'yi ödemek ve ilaçlarını almak için gittiği eczanede, kendisine 6 muayene ücreti olan 60 YTL borç çıkarılınca şaşırdı.

Faturayı ödemeyen Demirer hastaneye başvururken, yetkililer hatanın bilgisayar sisteminden kaynaklandığını açıkladı.

Alaplı İlçesi'nde oturan, evli ve 1 çocuk babası Ramazan Demirer, önceki gün cildindeki alerji için Ereğli'de bulunan Özel Anadolu Hastanesi'nde muayene oldu.

Demirer, doktorun reçeteye yazdığı ilaçları almak ve yeni yasaya göre muayene ücretini ödemek için eczaneye gitti. Burada kendisine 6 muayene ücreti olan 60 YTL borç çıkarıldı. Şaşıran Demirer, bir kez muayene olduğunu, 10 YTL ödemesi gerektiğini belirterek faturaya itiraz etti. 60 YTL'yi ödemeyen Demirer, hastaneye giderek durumu anlattı. Hastane yönetimi hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını, sorunun çözüleceğini söyledi.

Demirer, ?Burada bana 6 kez muayene olduğum söylenerek 60 YTL ödemem istendi. Ben de sadece bir kez muayene olduğumu söyledim. Bana sorunun sistemden kaynaklandığını söylediler. Hastaneye başvurdum. Sorunun çözüleceğini söylediler? dedi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden sonra bu sorunla sıklıkla karşılaştıklarını belirten Özel Anadolu Hastanesi Müdürü Semih Çolak ise ?Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bilgisayar sisteminden kaynaklanan bir sorun. Hastanemiz ya da hasta ile ilgili bir sorun değil. Bu tamamıyla ülke genelinde yaşanan bir sorun. Bu konuda hastanemize 11 hastamız daha müracaat etmiş. Konu tamamen bizim dışımızda? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber