Müfettişler, özel yurt baskınının kendileri ile ilgisi olmadığını açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2008 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEM-SEN Genel Başkanı Pınardağ, 'Beşiktaş'ta bir kız öğrenci yurduna yapılan baskını eleştirdi.

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM-SEN) Genel Başkanı Mehmet Pınardağ, ''Beşiktaş'ta bir kız öğrenci yurduna gece yarısı teftiş amacıyla baskın yapıldığı'' haberlerine konu inceleme-soruşturmada ''kesinlikle müfettiş bulunmadığını, buna rağmen müfettiş isminin kullanılmasının camialarını üzdüğünü'' bildirdi.

Pınardağ, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu yurtta Beşiktaş Kaymakamlığınca görevlendirilen muhakkikler tarafından yapılan inceleme ve soruşturma faaliyetinin, bazı basın yayın kuruluşlarınca veriliş şeklini üzüntü verici bulduklarını belirterek, ''yurtta kalan öğrencilere muhatap oldukları soruların sorulduğunu düşünme ve kabul etmenin mümkün olmadığını'' ifade etti.

Hem idari makamların, hem de basının bilhassa kız öğrencilerin barındıkları yurtlarla ilgili çok hassas olması gerektiğine değinen Pınardağ, açıklamasında şunları kaydetti:

''İnceleme ve soruşturma faaliyeti içerisinde kesinlikle müfettiş bulunmamasına rağmen hemen her fırsatta müfettiş isminin kullanılması, camiamızda ve genele merkezimizde büyük üzüntü ile karşılanmıştır. Net olarak ifade etmek istiyorum; Bahse konu yer içerisinde hiçbir müfettiş bulunmamıştır. İlgili olayda iddiaların gerçek dışı olması memnuniyet vericidir.''

Yurtların denetiminin 2005 yılında müfettişlerden alındığını belirttiği açıklamasında, bu tarihten sonra denetimlerin bu alanda ''ihtisaslaşmamış'' kişi ya da kuruluşlarca yapıldığını savunan Pınardağ, açıklamasında, ''Yurtlarımızın denetimi gerektiği gibi yapılmadığından bugün görünen olumsuz fotoğraf ortaya çıkmaktadır. Sonuç itibariyle de teftiş, müfettişin asli görevidir. İçinde bulunmadığı olay ve durumlarda isminin kullanılması bir haksızlık'' görüşünü dile getirdi.

9 Kasım 2008 Özel yurtta namus kontrolü...

10 Kasım 2008 Vali, 'Özel yurda baskın' ifadesine kızdı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber