Sağlıkçılar, hastaneyi basanları kınadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2008 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir hastanın hastanede ölmesi üzerine yakınları tarafından basılan hastane çalışanları olayı kınadı. Hastane çalışanları, "Biz hasta ve yakınlarının düşmanı değiliz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde geçen hafta yaşanan olayda, hastanede tedavi gören hasta vefat edince, haber verilen yakınları yaklaşık 30 kişi ile dahiliye servisini basmış doktor, hemşire ve güvenlikçiler ile jandarmayı yaralamıştı. Olayla ilgili olarak sağlıkçılar bugün Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde toplanarak saldırganları kınadı.

Grup adına açıklama yapan Tabip Odası Kocaeli Şube Başkanı Esra Yüksel, hastaların ve hasta yakınlarının düşmanı olmadıklarını söyledi. Yapılan saldırının ne ilk ne de son olduğunu vurgulayan Yüksel, "Sağlıkla ilgili sorunların hedefi gösterilen hekimler, şiddetin hedefi oldu. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet son zamanlarda görünür bir şekilde artmıştır. Görevlerini yapmaya çalışan meslektaşlarımız hemen hemen her gün şiddete maruz kalmaktadır. Hiçbir gerekçe şiddeti hele hele sağlık ortamındaki şiddeti maruz kılamaz. Bize ve meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Bu sorunun temelinde uygulanan politikalar nedeniyle giderek sağlıksız hale getirilen toplumsal yaşantımız yatmaktadır" şeklinde konuştu.

SES Kocaeli Şube Başkanı Hüseyin Gülseven de sağlıkta yaşanan olayları hükümetin çıkardığı yasalara ve uygulamaya koyduğu sisteme bağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber