Melikşah Üniversitesi gelecek yıl açılıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Kasım 2008 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Melikşah Üniversitesi gelecek yıl açılacak

MELİKŞAH Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak başkanlığında bir grup, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak'ı ziyaret etti.

Memduh Boydak'ın ağabeyi olan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri'nin ilk özel üniversitesi olan Melikşah Üniversitesi'nin yapılanmasının emin adımlarla devam ettiğini söyledi. Boydak şöyle dedi:

?Büyük önder Atatürk'ün başlattığı bir süreç ve daha sonra da özel sektörün devreye girmesi ile sanayi kenti haline gelen Kayseri, eğitim faaliyetleri konusunda da bir atılım yapma yolunda. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Oda olarak Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı aracılığı ile diyaloglarımızı sürdüreceğiz. Melikşah Üniversitesi'ne maddi manevi desteğe hazırız.?

SANAYİCİLERE DESTEK ÇAĞRISI

Üniversite inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak da, üniversiteyi gelecek yıl eğitim- öğretime açmayı planladıklarını, Rektör atamasının da Aralık ayı içinde yapılacağını kaydetti. Gelişmiş ülkelerde üniversiteleşme oranının yüzde 18 olduğunu, bu oranın ülkemizde yüzde 5.8 civarında kaldığını anlatan Memduh Boydak, Melikşah üniversitesi'nin civarındaki birçok kente, Kayseri'nin eğitim ve öğretimine katkı sağlayacağını vurgulayarak, sanayicilerden üniversiteye destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber