Boğaziçili öğrencilerden servis protestosu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2008 18:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Sarıtepe Kampüsü'nde kalan öğrenciler, Bebek'teki üniversite yerleşkesine düzenli servis konulmadığını öne sürerek, Rektör Kadri Özçaldıran'ı protesto etti. Üniversitenin Güney Kampüs kapısı önünde toplanan öğrenciler basın açıklaması yaptıktan sonra Rektörlüğe yürüdü. Rektörlük binası önünde ilginç sloganlar atan öğrenciler uzun süre Rektör Özçaldıran'ın gelmesini bekledi. Bekleyişlerini sürdüren öğrenciler, rektör ile görüşmeden üniversiteden ayrılmayacaklarını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenim gören ve kendilerine "Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Kampüsten Ulaşamayanlar" adını veren Kilyos Sarıtepe Kampüsü'nde kalan yaklaşık yüz öğrenci, Bebek'e düzenli servis ve otobüs seferleri konulmadığını öne sürerek, Rektör Kadri Özçaldıran'ı protesto etti. Üniversitenin Güney Kampüs kapısı önünde toplanan öğrenciler "U-la-şa-mı-yo-ruz" yazılı pankart açtı. "Orada bir Kilyos var uzakta, Ücretsiz servis, Kilyos'a inat yaşasın hayat, Bu mu Boğaziçi" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler adına bir basın açıklaması yapan Bilal Şenlik, bugün buraya Kilyos Sarıtepe Kampüsü öğrencileri olarak seslerini duyurmaya geldiklerini söyledi.

Kilyos'un gözden, gönülden, Güney Kampüsten ve Rektörlükten uzak olduğundan seslerinin pek duyulmadığını kaydeden Şenlik, "Duyulsa da pek önemsenmiyor. Defalarca yetkililere başvurmamıza ve üniversitemiz açılalı iki ay olmasına rağmen sorunlarımız olduğu gibi duruyor." dedi. "Biz buraya ulaşamayanlar olarak geldik." diyen Şenlik şöyle konuştu: "Evet ulaşamıyoruz. Çünkü servis sayımız ve saatimiz az. Evet ulaşamıyoruz, çünkü servis şartlarımız çok kötü. İETT'nin mitolojik zamanlardan kalma, hız göstergeleri bile çalışmayan eski arabalarında balık istifi yolculuk yapıyoruz. Üstelik arkadaşlarımız bu yolu bu şartlarda her gün çekiyorlar. Çalışmaları gereken zaman yollarda ve bu yolun yorgunluğunu atmak için dinlenirken harcanıyor."

Ulaşım sorununun, sosyal imkanların kısıtlı olduğunu belirttiği Kilyos'taki izolasyon ortamını pekiştirdiğini savunan Şenlik sözlerini şöyle sürdürdü: "Boğaziçi Üniversitesi'nin bize sağlaması gereken ücretsiz ulaşımın olmamasının yanında otobüse her binişimizde çift bilet parası veriyoruz. Modern ve özgürlükçü görünümlü Boğaziçi Üniversitesi'nin arka bahçesi olan Kilyos kampüsteki hizmet bununla da kalmıyor. Bunun yanında akbili olmayan arkadaşlar için yemek ücreti 4.5 YTL ye çıkmış bulunuyor. Kilyos'taki bu sorun yıllardır tekrarlanmasına ve öğrencilerin sürekli mağdur duruma düşmelerine rağmen kalıcı bir çözüm getirilmiyor. Kilyos tamamen bir mahrumiyet bölgesi olmuş durumda, bizler bugün buraya bu sorunlara dur demeye geldik. Ulaşamayanlar rektörlüğe ulaşıncaya kadar buradalar. "

Basın açıklamasının ardından öğrenciler "Susma haykır ulaşım haktır, Müşteri değil öğrenciyiz, Kadri bizi Kilyos'a götür, Ulaşım haktır satılamaz, Öğrenciler burada Kadri nerede, Rektör Kilyos'a eşekle gelsin" şeklinde sloganlar atarak Rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. Üniversiteye kameralar alınmazken öğrenciler Rektörlük binası önünde uzun süre rektör Kadri Özçaldıran'ın kendileriyle görüşmesini bekledi. Öğrenciler rektör ile görüşmeden üniversiteden ayrılmayacaklarını söyledi. Öğrencilerin eylemi sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber