Belediye Başkanı dolandırıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Kasım 2008 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adem YAZICI/ÇANDIR (Yozgat),

YOZGAT'ın Çandır İlçesi'ne bağlı Büyükkışla Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Hasan Ciddioğlu, Kayseri'den makam otomobili ile dönerken belediyeye ait telefonunu arayan bir kişinin kendisini dolandırdığını öne sürerek, polise başvurdu.

Başkan Hasan Ciddioğlu, beraberinde eşi olduğu halde Kayseri'den Büyükkışla Beldesi'ne makam otomobili ile dönerken kendisini telefonla arayan Ankara Asayiş Şube Müdürülüğü'nde görevli komiser olarak tanıtan bir kişinin dolandırdığını söyledi. Ciddioğlu belediyeye ait telefonla arandığını anlatırken, ?Arayan kişi ?Bir yüzbaşının eşi bu numaradan sürekli sizi rahatsız ediliyormuş. Rahatsız edenleri bulacağız, ancak 2 adet 100 kontür alacaksın. Kontür bedeli size daha sonra Emniyet tarafından ödenecektir? dediğini söyledi. Satın aldığı kontürlerin numarasını arayan kişiye verdiğini belirten Başkan Ciddioğlu, bu kez ?savcılıktan gelen faks nedeniyle' 4 adet 250'lik kontör daha almasının istendiğini, bunları da alıp, arkasında yazılı numaraları arayan kişiye verdiğini belirtti.

Belediye Başkanı Ciddioğlu, polislere verdiği ifadede arayan kişinin kendisinden 8 adet 250'lik kontür daha istediğini belirterek, ?Alırım, ancak karakola gidip, oradan göndereyim' dedim. Karakola gidip, durumu polise anlatıp, telefonumu verdiğimde, dolandırıldığımı söylediler. Yanımda eşim olduğu için şaşkın durumdaydım. Karakoldan bana, ?böyle şey olamaz' dediler. Belediyeye ait telefonu Ankara'dan yeni almıştım. Bu arada gelen telefondan sonra kendi kendime ?Acaba masanın üzerinde duran telefonumu bir başkası arayabilir mi?' diye düşündüm. Telefonda bana, bu adamları dinletip, yakalayacağız denildi. Arayan ve kendisini ?Polis memuru' olarak tanıtan kişi ?Telefonu başkomisere bağlıyorum' deyince, olanları fark edemedim. Polis, asker denince ister istemez inanıyorsun. Dolandırıldığımı sonradan farkettim? dedi.

Başkan Hasan Ciddioğlu'nun başvurusu üzerine soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber