Öğretim Görevlileri CHP'li vekili mahkemeye verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2008 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Kemal Üniversitesi'nden (MKÜ) bir grup öğretim üyesi, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun'un TBMM Başkanlığına verdiği araştırma önergesi istemi ve konuyla ilgili açıklamalarının ''gerçek dışı, düzmece ve hayal ürünü'' olduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

MKÜ Kırıkhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Oğuz Kılıçoğlu, Adliye önünde toplanan öğretim üyeleri adına yaptığı açıklamada, MKÜ'nün anayasa ve yasalar kapsamında yönetilen seçkin bir kurum olduğunu söyledi.

Taşıdığı sıfat ne olursa olsun hiç kimsenin üniversite ve mensupları hakkında asılsız ve dayanaksız suçlamalarda bulunamayacağını ifade eden Kılıçoğlu, şöyle devam etti:

''Gökhan Durgun, TBMM başkanlığına verdiği araştırma önergesi ekinde sunduğu belgelerle üniversitemizde çalışan pek çok öğretim elemanı ve idari personeli, ahlaki temellerden yoksun bir yöntemle bizzat fişlediğini ortaya koyarak büyük bir suç işlemiştir. Durgun, üniversitemiz ve çalışanlarının adını kişisel siyasi amaçlarına alet etmiş, gerçek dışı belgelerle kişilik hakkımızı hiçe sayarak yargısız infaz yapmıştır.''

Kılıçoğlu, Türk Ceza Kanunu'nun 135. maddesi kapsamında ''Kişilerin siyasi, felsefi, dini görüşleri, ırkı kökenleri ve ahlaki eğilimlerine ilişkin bilgilerin hukuka aykırı bir yöntemle kaydedilmesi, dağıtılması 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasını gerektiren bir suç'' olduğunu belirterek, Durgun'u yaptığı açıklamalar nedeniyle kınadıklarını kaydetti.

Basın açıklamasının ardından öğretim üyeleri adliyeye suç duyurusunda bulundu.

Durgun, üniversitede ''gerici örgütlenmeye'' gidildiği, bu yönde atama ve görevlendirme yapıldığı, usulsüz harcamalar gerçekleştirildiği, öğretim üyelerinin mezheplerine ve siyasi görüşlerine göre fişlediği iddiasıyla TBMM Başkanlığına araştırma önergesi sunmuş, basın toplantısıyla açıklama yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber