5 infaz koruma memurunun tutuklanması ile ilgili soruşturmaya gizlilik kararı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2008 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya L Tipi Cezaevi'nde cinsel taciz suçlamasıyla tutuklu bulunan kişiyi darp ederek kızgın ütü ile işkence yapıldığı iddiasıyla ilgili başlatılan ve 5 infaz koruma memurunun tutuklandığı olayla ilgili yürütülen soruşturmaya savcılık gizlilik kararı koydu.

Ferizli ilçesindeki L Tipi Cezaevi'nde iıÜükisi erkek 3 kardeşe cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklu bulunan S.İ'ye (48) işkence yapıldığı iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturmayla ilgili olarak soruşturmayı yöneten Ferizli Savcılığı dosyaya gizlilik kararı koydu. Savcılık dosyaya neden gizlilik kararı konulduğu konusunda ise hiçbir açıklama yapmadı.

Kazımpaşa beldesine bağlı Dağyoncalı köyünde ikisi erkek 3 kardeşe cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile geçen ay nöbetçi mahkemece tutuklanan ve askeri tersaneden emekli olduğu belirtilen iki çocuk babası S.İ. (48), kendisine işkence yapıldığını ileri sürerek yakınları ve avukatı aracılığıyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunmuştu. Tutuklunun ihbarı üzerine Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü konuyu Adalet Bakanlığı'na bildirmişti. Bakanlığın talimatı üzerine soruşturma başlatan Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 'işkence' suçlamasıyla 9 infaz koruma memuru ve başgardiyan hakkında soruşturma başlatmıştı.

Gözaltına alınan görevlilerden baş gardiyanlar H.Y., K.S. ile infaz koruma memurları O.N.B. Ş.A. ve B. isimli görevli nöbetçi Ferizli Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanmıştı. S.İ. adlı tutuklu, taciz suçlularının kaldığı koğuşta cezaevi infaz koruma memurlarının kendisini sürekli olarak dövdüklerini ve kızgın ütü ile kendisine işkence yapıldığını öne sürmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber