ANKA'nın Kurumsal Kimliği Yıpratılıyor

ANKA haber ajansı sol görüşleriyle tanınan ve siyasi alanda oldukça güzel haberler çıkaran bir haber ajansı... Ancak, memurlar.net olarak bu ajansın bazı muhabirlerinden şikayetçiyiz. Daha önce kamu personeli ve idari işlemlere ilişkin vermiş oldukları bazı haberleri düzeltmemiz veya yalanlamamız nedeniyle, bazı ANKA editörleri, ANKA ciddiyetine hiç yakışmayacak bir şekilde memurlar.net'e alternatif platform yaratma girişiminde bulunmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Kasım 2008 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA ajansı 530 bin mail onaylı üyesi ve günlük tekil ziyaretçisi 1 milyona yaklaşan memurlar.net'teki hiçbir habere iltifat göstermez iken, kasıtlı olarak, başka bir siteden, üstelik o sitenin sloganlarını dahi haber metnine sokacak düzeyde, düzenli olarak haber alıntılamaktadır.

ANKA, daha önce anketlerini haberleştirme bahanesiyle birden fazla haberini yaptığı haber sitesinden bugün de bir haber alıntılamıştır. Haberde, MEB Personel Genel Müdürünün 140 bin öğretmen açığı olduğunu itiraf ettiği belirtilmekteydi. Bir bakanlık bürokratının bu şekilde bir açıklamada bulunmasının bizlere mümkün görünmemesine rağmen, haberi ANKA verdiği için yayıma almaya karar verdik.

Ve işte sonuç...

ANKA bir kez daha yalanlandı. Üstelik, MEB Personel Genel Müdürünün çok ağır ifadeleriyle... MEB Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN sitemize de gönderdiği açıklamada bu ifadenin bir editör uydurması olduğunu, haberi yapan site temsilcilerinin "mesleki olgunluğa ve yeterliliğe erişmediği", ısrarlı talepler nedeniyle yapılan görüşmenin iyi niyet ve nezaket tavrıyla örtüşmeden aktarıldığını, iş ahlakına uygun davranılmadığı belirtti.

memurlar.net olarak ANKA'nın adını bilmediğimiz muhabirlerine bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz.

Bir haber ajansının görevi doğru ve gerçek haber üretmektir. Haber üretmek bahanesiyle aboneleri arasında iltimas yapmak olmamalıdır.

Memurlar.net olarak, yanlış gördüğümüz kamu kurumu uygulamalarına ilişkin olarak bilgilendirme görevimizi yerine getirmeye devam ederken, yanlış haber yapan hem yazılı ve görsel hem de haber ajanslarının haberlerini düzeltmeye ve doğrusunu da yazmaya devam edeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber