Böyle eğitimci olmaz olsun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2008 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Lise müdürü okula bağışlanan paraları zimmetine geçirdi. Rüşvet karşılığında öğrencilerin devamsızlıklarını sildi. Yetmemiş gibi kız talebelerini taciz etti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tam bir eğitimci rezaleti yaşandı. 2 yıl önce Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi'ne müdür olarak tayin edilen K.T., okul içinde huzursuzluğa neden oldu. Müdür, rehberlik öğretmeni B.Ç. ve müdür yardımcısı Ü.B. ile odasına kapanarak sürekli at yarışı oynadı. K.T.'nin rezilliği bununla da bitmedi. Evlenme vaadiyle kandırdığı İngilizce öğretmeni Ü.G.P. ile de yasak ilişki yaşamaya başladı. Skandal, 3 çocuk babası müdür K.T.'nin genç öğretmen tarafından terk edilmesi üzerine patlak verdi. Sinirlenen K.T., rehberlik öğretmeni B.Ç. ile birlikte Ü.G.P.'nin evini basarak kadını darp etti. 1 çocuk annesi Ü.G.P., saldırının ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. 2 müfettiş tarafından yüzlerce sayfalık hazırlanan raporda, öğretmenlerin başka rezaletleri de ortaya çıktı.

'Meslekten men edilsin'

Müfettişlerin hazırladığı raporda, K.T.'nin okul aile birliği tarafından toplanan 18 bin YTL parayı zimmetine geçirdiği, para karşılığında öğrencilerin devamsızlıklarını sildiği ve okul içinde aşk yaşadığına yer verildi. Raporda ayrıca müdür yardımcısı Ü.B.'nin öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu da belirtildi. Öğrencilerden 18 yaşındaki D.A.Ö., Ü.B.'nin kendisine "Her gece yatakta seni düşünüyorum" dediğini ve bu sözleri diğer arkadaşları için de sarf ettiğini ifade etti. Çirkinlikler zincirinin ortaya çıkması üzerine Ü.G.P. İzmir'e, B.Ç. Urfa'ya, Ü.B. de İstanbul'a tayin edildi. Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara'ya sürülen K.T.'nin ise meslekten men edilmesini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber