Başesgioğlu: Herkes eşit şartlarda emekli olmalı

Haber Giriş : 23 Kasım 2004 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, herkesin eşit şartlarda emekli olması gerektiğini bildirdi.

Başesgioğlu, "Sanatçılara imtiyazlı bir emeklilik düşünülüyor. Bunun yasal süreci nasıl olacak" şeklindeki soru üzerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın böyle bir çalışma içerisinde olduğunu basından öğrendiğini belirterek, bakanlığı'na henüz bu konuda intikal eden bir yasa taslağı olmadığını, sosyal güvenlik reform çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Sosyal güvenlik reformunun önemli ayaklarından birinin emeklilikle ilgili olduğunu anlatan Başesgioğlu, şunları kaydetti:

"Biz burada, Türkiye'deki vatandaşlarımızın eşit şartlarda emekli olabilmelerini öngören bir anlayış içerisinde taslağı hazırladık. Sanatçılarımız veya riski daha fazla olan mesleklerde çalışanların emekliliğine dair bir düzenlemeden doğan farklılığı, kurumlarının kendisinin karşılaması gerekir. Genel sistem içerisinde sosyal sigorta veya emeklilik sigortalarına bu yükü bindirmeden, hangi kurum kendi mensubunun 20 yıllık çalışmasını 25 yıl gibi göstermesi karşılığında ayrıcalık, avantaj sağlamak istiyorsa, mensubu da bunu hak etmişse, aradaki farkı kendisinin karşılaması lazım."

Başesgioğlu, önemli olanın emeklilik sigortası kapsamında herkesin eşit şartlarda emekli olması olduğunu vurgulayarak, bazı kurum mensuplarına tanınan emeklilik haklarının yükünü bugüne kadar SSK ve Emekli Sandığı'nın çektiğini anımsattı.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber