Rekortmen doktor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 16 Kasım 2008 19:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türk doktor, robotla bile 5 cm açılarak yapılan ameliyatları 3.5 cm ile gerçekleştirdi. 9 bin kalp hastasını hayata bağlayarak literatüre geçti.

Kalp doktoru Prof. Dr. Tayfun Aybek, Ulu Önder Atatürk'ün "Beni Türk doktorlarına emanet edin" sözünü pratiğe döktü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Almanya'da tıp eğitimini sürdüren Kalp ve Damar Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aybek (41), neredeyse günün 20 saatini hastanede geçiriyor. Tıp litaretüründe yüzlerce makalesi bulunan Prof. Dr. Akbek, robotla bile 5 cm açılarak yapılan ameliyatları 3.5 cm'de gerçekleştiriyor.

Şeref ödülüne layık görüldü

İlk ameliyatını 26 yaşında gerçekleştiren ve Brezilya'da "şeref profösörlüğü" unvanını kazanan Prof. Dr. Aybek, bugüne kadar 9 bin 600 kalp hastasını hayata bağladı. Gerçekleştirdiği ameliyat sayısı ile Guiness rekorlar kitabına aday gösterilen doktorun başarısı bununla da sınırlı kalmadı. Tayfun Akbek, kalp krizini önceden haber veren cip ve suni akciğer gibi bilimsel çalışmaları nedeniyle dünyanın sayılı 10 kalp cerrahı arasında ilk sırada yer aldı.

Sevdican GÜNEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber