Öğrenciler tuvaleti olmayan okula gitmek istemiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2008 21:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Değerli Köyü'nde Washington Türk Kadınları Türk Çocuklarına Yardım Derneği tarafından, 38 yıl önce yaptırılan okul harabeye döndü.

Kırık dökük sıraları, damlayan çatısı, sıvası dökülmüş duvarlarına bu güne kadar tek çivi çakılmayan okulun bahçedeki tuvaleti de çürüyüp yıkılmış. Köy Muhtarı İbrahim Hakkı Budak bakım ve onarımı için bir çok kez dilekçe yazdığını belirterek ?Okulun onarılması için yazdığım dilekçeler iki klasörü doldurdu. Ancak bu güne kadar ilgilenen olmadı. Eğer yıkılırsa bunun sorumlusu kim olacak?? dedi. Değerli Köyü'nün tek okulunda eğitim gören 80 öğrenci de artık bu harabe okulda eğitim görmek istemediklerini söyledi.

Yüksekova İlçesi'ne 12 kilometre uzaklıktaki 600 nüfuslu Değerli Köyü'ne Washington Türk Kadınları Türk Çocuklarına Yardım Derneği tarafından 1970 yılında bir okul yaptırıldı. 80 öğrencinin öğrenim gördüğü 2 derslikli Washington Türk Kadınları Türk Çocuklarına Yardım Derneği İlköğretim Okulu, yaptırıldığı günden beri bakım ve onarım görmedi. Okul, artık kullanılamaz halde olan tuvaletiyle, kırık dökük sıraları, sıvaları dökülen duvarları ve akan çatısıyla harabeye döndü.

Köy Muhtarı İbrahim Hakkı Budak, okulun onarılması için Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valiliği, Yüksekova Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne defalarca dilekçe verdiğini, ancak hiç bir sonuç alamadığını söyledi. Yetkililerin konuya ilgisiz ve duyarsız kaldığını söyleyen Muhtar Budak, ?Okula gelip bakanlar da kesinlikle onarılması gerektiğini söylüyor, ?Hemen ödenek çıkartıp okulu tadilattan geçireceğiz' diyorlar. 38 yıl önce yapılan okulu, mutlaka en kısa zamanda onarmak gerekir. Eğer yıkılırsa bunun sorumlusu kim olacak?? dedi.

Budak, kış mevsiminin de yaklaştığına dikkat çekerek, ?Okulumuzun çatısı akıyor. Yağmur yağdığında öğretmenlerimiz sıraları yan yana sıkıştırıp ders yapmaya çalışıyor. öğrencilerin okuma şevkini kırmamak lazım? dedi.

ÖĞRENCİLER OKULA GİTMEK İSTEMİYOR

Öğrenciler ise, artık bu harabe okulda eğitim görmek istemediklerini söyledi. İkinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Merve Işık, ?Okulumuzun tuvaleti yok, yıkılmak üzere çok korkuyoruz. Yetkililerden bize okul yapmalarını istiyoruz. Artık okulumuzda bilgisayar görmek istiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber