Mimar İtfaiyeci İle Türkiye İlk Kez Tanışacak (2)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2008 KPSS sınavlarından sonra beklenen ilanını bu hafta yayımladı. Yayımlanan ilana göre belediye; itfaiyeci kadrolarına yine mimar, mühendis ile işletme, iktisat, kamu yönetimi ve maliye bölümü mezunu alacaktır. Hatırlanacağı üzere İstanbul Büyükşehir, geçen yıl da benzer bir ilan yayımlamış ve itfaiyeci kadrolarına mimar almıştı. İlanın geçen yıldan tek farkı sadece bazı kontenjanların önlisans düzeyinde eğitim veren Meslek Yüksek Okullarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü mezunlarına ayrılmasıdır. Devamı için başlığa tıklayınız.

30 Ekim 2007 Mimar İtfaiyeci İle Türkiye İlk Kez Tanışacak
13 Şubat 2008 Personel Alım Politikası Hiç Bu Kadar Komik Hale Gelmemişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Kasım 2008 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NEDEN İTFAİYECİ ALINIR?

İçişleri Bakanlığının kendi başına almış olduğu bir karar uyarınca itfaiyeci ve zabıta memuru alımları ÖSYM tarafından yürütülen merkezi memur yerleştirmesinin dışına çıkarılmıştır.

ÖSYM tarafından yürütülen işlemlerde, sözlü sınav uygulanmamakta, adaylar tercih ve puan üstünlüğüne göre kadrolara yerleştirilmektedir.

İtfaiyeci alımında ise belediyeler, İstanbul Büyükşehir belediyesi örneğinde görüldüğü gibi, unvanlara istedikleri bölüm mezunlarının başvurmasına imkan sağlayabilmekte; sözlü sınav uygulanabilmektedir. Seçme yetksini devretmek istemeyen belediyeler itafiyeci alımını başvurmaktadır.

Burada en önemli husus şudur: Bir belediyenin mimara da mühendise de işletmeciye de ihtiyacı olacaktır. Ancak bu ihtiyaç itfaiyeci kadrosunun arkasına sığınılarak yapılmamalıdır. Bu şekilde bir ihtiyaç var ise direkt olarak mimar, mühendis ve memur alımı yapılmalıdır. Ancak, mimar, mühendis ve memur şeklindeki alım ÖSYM yoluyla karşılanmak zorunda olduğu için İstanbul Büyükşehir hülle yoluna başvurmakta ve itfaiyeci kadrosunun arkasına sığınmaktadır.

Geçen yıldan bu yana devam eden bu uygulamaya, denetimle yükümlü olan kamu kurumları karışmadığı gibi medya mensupları da ilgilenmemektedir.

Memurlar.net olarak bir kez daha ilanın kamu yararına uygun olmadığını belirtmek istiyoruz.

Geçen yılki ilana göre ne farklıdır?

1- Geçen yıl yayımlanan itfaiyeci alımında hiç "Meslek Yüksek Okullarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü mezunlarına" kontenjan ayrılmamıştı. O günden bugüne değişen tek şey bu bölüm mezunlarına 70 adet kontenjan ayrılmasıdır.

2- Geçen yıl çok daha fazla sayıda mühendislik mezunlarına kontenjan ayrılırken bu yıl sadece "Fakültelerin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü" mezunları 100 adet kontenjan ayrılmıştır.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber