Maaşlarını alamadığını öne süren İETT çalışanları, soyunarak eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UĞUR ÖZTÜRK-Türkiye

İSTANBUL- Beyoğlu'nda, maaşlarını ve bazı sosyal haklarını zamanında alamadıklarını öne süren İETT çalışanları, yağmur altında soyunarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) protesto etti. İETT Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan işçiler, İETT Genel Müdürü ile Kadir Topbaş'ı istifaya çağırdı.

İETT çalışanı yaklaşık 100 kişilik bir grup, başta maaşları olmak üzere bazı sosyal haklarını zamanında alamadıklarını öne sürerek Tünel'de bulunan İETT Genel Müdürlüğü önünde toplandı. "Topbaş, Öztürk el ele hakkımız nerede?, Gece gündüz demeden hizmet eden İETT işçisi mutsuz, neden?" yazılı dövizler taşıyan işçiler yüzlerine maske taktı. Göğüslerine "Hala maaşımı alamadım" yazılı kokartlar takan grup adına bir basın açıklamasını Hizmet-İş Sendikası İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Talat Demirel yaptı. Demirel, İETT ve KİPTAŞ A.Ş. çalışanı işçi arkadaşlarının İstanbul gibi bir metropol şehirde ağır ve psikolojik gerilim yüklü şartlarda toplu taşıma hizmeti sunduğunu söyledi.

İBB iştiraklerinde her ay düzenli olarak yapılan ödemelerin İETT ve KİPTAŞ'ta sürekli olarak gecikmeli yapıldığını savunan Demirel şöyle konuştu: "TİS'den doğan fark alacakları ödenmesine rağmen İETT çalışanlarına bu ödeme yapılmadığı gibi herhangi bir ödeme tarihi de taahhüt edilmemektedir. Geç ödenen maaş ve diğer ödemeler işçi arkadaşlarımızın moral motivasyonunu olumsuz yönde etkilemekte, iş barışına ve iş huzuruna ciddi anlamda zarar vermektedir. Müteakip defalar dile getirdiğimiz bu sıkıntıların giderilmesi noktasında müspet adımların bir türlü atılmamış olması sendika olarak bizi demokratik haklarımızı kullanmaya sevk etmektedir."

Açıklamanın ardından işçiler sağanak yağmur altında üst kıyafetlerini çıkartarak soyundu. "İşçiyiz haklıyız kazanacağız, İşçi burada başkan nerede, Başkan istifa" şeklinde sloganlar atan işçiler bir süre sonra giyinerek olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber