Yüksek Mahkeme'nin burs-kredi mesaisi 20 Kasımda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 16:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara - Anayasa Mahkemesi, 5102 sayılı "Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun"un, belediyeler hariç kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermelerini engelleyen hükümlerinin iptali istemini 20 Kasımda esastan görüşecek.

CHP, 5102 sayılı Kanun'un, 2, 5 ve geçici 3 ile 7'nci maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle dava açmıştı.

İptali istenen maddeler arasında kanunun, belediyeler hariç kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine burs ve kredi vermelerini yasaklayan ancak bildirimde bulunacakları Yurt-Kur vasıtasıyla ödeme yapabileceklerine yönelik hükmü yer alıyor.

Yurt-Kur'da çalışan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi personele, kurum yönetim kurulunun uygun gördüğü oran ve miktarlarda ek ödeme yapılabileceğine yönelik yasa hükmünün de Anayasa'ya aykırı olduğu öne sürülerek iptali isteniyor.

Resmi Gazete'de 6 Mart 2004'te yayımlanan yasanın, 1 Ocak 2004'ten geçerli olmak üzere yürürlüğe gireceğine ilişkin maddenin de iptali isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber