MEB, obeziteye savaş açıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 23:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OBEZİTEYE KARŞI SAVAŞ AÇIYOR

- MİLLİ EĞİTİM BAKANI HÜSEYİN ÇELİK: "SAĞLIK BAKANLIĞI İLE OBEZİTEYE SAVAŞ AÇACAĞIZ"

- "ÇOCUKLAR ABUR CUBUR İLE OLMASI GEREKENİN ADETA ÜÇ KATILAR"

- BAKAN ÇELİK, MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİME 540 MİLYON YTL KAYNAK AYIRDIKLARINI BİLDİRDİ

DUYGU BEKTAŞ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanlığı ile birlikte obeziteye karşı savaş açacaklarını belirterek, "Adeta olması gerekenin üç katı kiloya sahipler. Dengesiz beslenme, abur cubur yemek, ayak üstü atıştırma gibi nedenlerle çocuklarımız böyle kilo aldılar" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Eğitimi Genel Müdürlüğü ile Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) arasındaki işbirliği protokolü imzalandı. Bakanı Çelik burada yaptığı konuşmada, MEB olarak her gün bir milyon 200 bin kişiye yemek verdiklerini belirterek, Türkiye'nin 20 milyon kişilik turizm potansiyelinin bulunduğunu kaydetti. Bu potansiyeli ile yemek sektörünü krizin de fazla etkileyemeyeceğini kaydeden Çelik, "Çünkü insan her şeyden vazgeçebilir, ancak yemekten vazgeçemez" dedi.

"81 İLİN YEMEK FİRMALARI BİR ÇATI ALTINDA BİRLEŞSİN"

Artık birçok okul ve eğitim kurumunun yemek hizmetini dışardan alma yöntemi ile verdiğini ifade eden Bakan Çelik, bu firmaların güvenliğinin de önemli olduğuna işaret etti. YESİDEF'i belli illerdeki firmaların oluşturduğu 6 derneğin, federasyon çatısı altında birleşmesi ile kurulduğuna değinen Çelik, "Umarım 81 ilde bulunan şirketler bu federasyon altında birleşirler ve aralarına öyle kaptı-kaçtı yapanları da almasınlar" şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, sigarayı toplumdan "söküp" atmaya çalıştıklarını; okul, dershane ve kursların açık alanları ile lokanta, kahvehane, kafeterya ve birahane gibi yerlerde sigara içimini yasaklayan kanun değişikliğinin de bu yönde önemli bir adım olduğunu söyledi. Çelik, sigara tiryakiliğinin yanı sıra artık bundan sonra "obezite" ile de savaşmayı planladıklarını vurgulayarak, "Sağlık Bakanlığı ile artık obeziteye savaş açacağız. Bugün sabah 'AB Öykü Yarışması' programına katıldım, ama üzülerek söylüyorum sahneye çıkan çocuklarımızın üçte biri obezdi. Adeta olması gerekenin üç katı kiloya sahipler. Dengesiz beslenme, abur cubur yemek, ayak üstü atıştırma gibi nedenlerle çocuklarımız böyle kilo aldılar. Bu yapacağımız protokolün bir önemli yanı da çocuklarımıza dengeli beslenmeyi aşılayacak olması" dedi.

MESLEKİ EĞİTİME "OKYANUS" GİBİ KAYNAK

Yemek sektörünün 12 bin kişiye ihtiyaç duyduğunu kaydeden Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevinin ise sektörlere istediği vasıfta eleman yetiştirmek olduğunu ifade etti. Mesleki alanda son dönemde gelişmeler yaşandığını söyleyen Çelik, "Sevinerek söylüyorum ki bazı okullarda çiftli eğitime geçtik. İmkanlarımız olsa daha da fazla kayıt yaptıracağız" ifadelerini kullandı.

Çelik, yaygın mesleki ve teknik eğitim konusuna 540 milyon YTL'lik kaynak ayırdıklarının da altını çizerek, "Alın size okyanus gibi kaynak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber