Binbaşı, suikast silahı Kanas'la vurulmuş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'da teröristlerin Çemçe Dağı'ndaki mağaralara yerleştiği istihbaratı üzerine dün Sikorsky helikopterlerle bölgeye timler indirildi. Arama ve tarama faaliyetleri sırasında ?dur? uyarısına ateşle karşılık veren bir grup teröristle çıkan çatışmada Jandarma Binbaşı Süleyman Can, Kanas'la vurularak şehit oldu. Çatışmada bir uzman çavuş ile 4 er de yaralandı.

Ağrı Askeri Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlere kan vermek için silah arkadaşları, polisler ve vatandaşlar hastaneye akın etti.

Kaçan teröristleri yakalamak için Çemçe Dağı'nda tüm yollar tutuldu, Sarıkamış, Kağızman ve Ağrı arasındaki bölgeye helikopter destekli birlikler gönderildi.

Kardeşi de subay

Evli ve bir çocuk babası Binbaşı Can'ın şehit olduğu haberi, Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan akrabalarını yasa boğdu. Samsunlu olan ve ailesi Ankara'da yaşayan Can'ın kardeşi Birol Can'ın da Kocaeli'nde teğmen olarak görev yaptığı öğrenildi. Binbaşının cenazesinin yarın Ankara'da toprağa verilmesi bekleniyor.

Diyarbakır'da 2 şehit

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık beldesi kırsalında da dün akşam saatlerinde ?teslim ol? çağrılarına teröristler ateşle karşılık verdi. Çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Çatışmada, 4 PKK'lı terörist de öldürüldü. Bingöl'de ise mayına basan üç geçici köy korucusu ağır yaralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber