CHP İstanbul İş Başkanı: Tombaladan vekil olanlar işine baksın

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin ?çarşaf hamlesi'nin arkasında İl Başkanı Gürsel Tekin çıktı. Yoksul semtlerde açtıkları, kadınlara ücretsiz hizmet veren evlerle gurur duyuyor. Türbanlıların eskiden elini sıkmazken şimdi sarıldığını anlatan Tekin, ?Ablamın da başı örtülü. Bunun CHP'li olmakla ne ilgisi var' diyor

CHP lideri Deniz Baykal'ın partiye çarşaflı kadınları üye yaptığı törenlerin ev sahibi İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, kapalı kadınların ?türban özgürlüğü?nden bahsetmediğini, dertlerinin işsizlik ve yoksulluk olduğunu söyledi. Cumhuriyet Halk Evleri (CHE) projesinin uygulanmasıyla başı kapalı kadınlara ulaştıklarını belirten Tekin, ?CHE'lere gelen türbanlı kadınlar ilk etapta elimi sıkmıyordu. Ama bugün bana sarılıyorlar. Bu kadınlar yoksulluktan kurtulmak istiyor. Ayağında ayakkabısı olmayanın başka düşüncesi olur mu? Bu insanları ideolojik yapıya sokan AKP'dir? dedi.

Tekin, ?Biz bu insanları yeni keşfetmiş değiliz. Katılımlar sadece bir sonuçtur. AKP'nin başarısızlıklarından dolayı, CHP'ye büyük ilgi var? diye konuştu.

TÜRBANLIYA DA ROZET TAKTI

Gürsel Tekin, 8 ay önce de başı kapalı bir kadının il merkezine gelerek ?Selanikliyim. Atatürk'ün hemşehrisi. CHP'ye katılmak istiyorum? dediğini anlattı ve Baykal'ın ona da rozet taktığını hatırlattı. Tekin, ?Yok gelemezsin mi diyeceğiz? Bu insanlar niçin CHP'ye gelmesin. Bu insanlar, bu ülkenin vatandaşı. Onu yok say, bunu yok say. Bu rahatsızlığı anlamış değilim. Biz, İstanbul'da dışımızda ne kadar arkadaşımız varsa partimize aldık. Şimdi merkez sağdan ciddi ilgi var? dedi.

?Kimse bizden daha solcu değil, kimse merak etmesin? diye konuşan Tekin, ?1980 öncesi mitinglerimizde çarşaflı, örtülü, şapkalı her kesimden insan vardı. CHP o zamanlar yüzde 42 aldı. Biz şimdi o özlenen CHP'yi yaratacağız? dedi.

ANNEMİN DE BAŞI KAPALI

?İl Başkanı seçildiğiniz kongrede ablalarınızın da başının kapalı olduğunu gördük? sözü üzerine Gürsel Tekin, ?Evet, benim annemin de, ablalarımın da başı kapalıdır. Ama biz bunların demogojisini yapmayız. 50 yıldır CHP'lidirler. Ülkeyi, Atatürk'ü severler. Ne engel ne mana var başının kapalı oluşuyla CHP'li oluşunun? Benim ablam militan gibi çalışır. Ne yapacaksınız, insanların yaşam biçimi böyle? diye konuştu.

Lütfetsin de sokağa insin

GÜRSEL Tekin, çarşaflı kadınların partisine katılmasını eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat'a sert tepki gösterdi: ?16 aydır buradayım, kendisinin yüzünü görmedim. Lütfetsin de, sokağa insin. Sırça köşklerde siyaset olmaz. Tombaladan milletvekili olacaksın, sonra taban rahatsız diyeceksin. Kim bu taban? Ben İstanbul il başkanıyım. Üç gündür, çeşitli illerimizin başkanları beni arıyor. Ya sev ya terk et diyen Tayyip Erdoğan gibi faşist kafaların CHP'de yeri olmayacak. Tecrit edilmiş toplum olabilir mi, bu sizden bu bizden diye!?

Arat, AKŞAM muhabiri Rezzak Oral'a önceki gün Baykal'ın politikasını tasvip etmediğini, çarşaflı kadınların CHP'ye katılmasının ?değerleriyle örtüşmediğini? söylemişti. PM'de buna itiraz edeceğini açıklayan Arat, tabanın rahatsız olduğunu iddia etmişti.

Allah'ın izniyle kazanacağız

İSTANBUL'un yeni ilçesi Sultangazi'de CHP'nin Belediye Başkanı aday adayı Ercan Karabayır, 5 vakit namazını kaçırmayan biri. CHP'den adaylığı için aile meclisinden onay aldığını söyleyen Karabayır, ?CHP'ye katılım töreninde en önde türbanlı ve çarşaflılar vardı. Onlar benim ailem. Ercan Karabayır'ın gerçeği bu? dedi.

Erzurum'un Horasan ilçesinin 450 hanelik Yeşilyurt köyünden Karabayır, şöyle konuştu: ?Mehmet Sevigen, beni siyaset yapmaya ikna etti. Onun da annesi çarşaflı. İlçe Başkanı Mehmet Polat'ın ablaları kapalı. Elbiseyi bırakıp sevginin ve paylaşımın peşinde koşmalıyız. Sultangazi'yi Allah'ın izniyle alacağız. Türban bu memleketin bir sorunu. Ama sokakta böyle bir problem yok. İsteyen türbanlı olarak üniversitede okumalı.?

Nebahat KOÇ / İSTANBUL-Hasan AY - Seda KILIÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber