Öğretmenlerden AKP'ye 'derin' suçlama

Haber Giriş : 24 Kasım 2004 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, ?Sendikamızın kapatılmak istenmesi sürecine duyarsız kalan Ak Parti hükümeti, uzun süredir kamuoyunda tartışılan derin ilişkiler sürecine dahil olduğunu ispatlamıştır? dedi.

Dinçer başkanlığındaki bir grup sendika üyesi, Milli Eğitim Bakanlığı önünde ağızlarını siyah kurdele ile kapatarak protesto eylemi yaptı.

Dinçer, burada yaptığı basın açıklamasında, Yargıtay'ın bozma kararını ve hükümeti eleştirdi, ?Öyle anlaşılıyorki laik, demokratik, bilimsel ve parasız eğitimin savunucusu olan Eğitim-Sen'den kurtulmak, AK Parti'nin de işine gelmektedir? diye konuştu.

Alaaddin Dinçer, sendikasının, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun 20. maddesinde ifade edilen, ?Cumhuriyetin niteliklerine ve demokratik esaslara? aykırı hiçbir faaliyetinin bulunmadığını söyledi.

Yargıtay'ın bozma kararı sonrası ilk duruşmanın 10 Aralık 2004 Cuma günü yapılacağını anımsatan Dinçer, 10 Aralık gününün, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin de kabul edilişinin 56. yıldönümü olduğunu ifade etti.

Dinçer, bugün kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün de şekilci olduğunu, ?bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğretmenlere sahte övgüler dizileceğini, boş vaatler verilip heyecanlı nutuklar dinleneceğini? sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından Dinçer ve beraberindekiler, siyah kurdelelerle ağızlarını kapatarak 1 dakikalık protesto eylemi gerçekleştirdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber