SSK'nın devrinden sonra sağlık hizmetinin bedeli artacak mı?

Haber Giriş : 24 Kasım 2004 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinden sonra verdikleri sağlık hizmetinin bedelinin daha yüksek olmayacağını söyledi.

Sağlık hizmetlerinin tek çatı altında koordine edilerek etkili bir biçimde yerine getirilmesini, sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez unsurlarından birisi olarak gördüklerini belirten Bakan Akdağ, farklı sosyal güvenlik kurumlarına tabi olanların ve aktif kamu çalışanlarının, farklı sağlık tesislerinden değişik standartlarda hizmet almasının hem kaliteyi azalttığını hem de eşitsizliğe yol açtığını ifade etti.

Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerinden hizmet alanların yaklaşık yüzde 30'unu SSKlıların oluşturduğunu, SSK'lı vatandaşların sağlık hizmetini Sağlık Bakanlığı'ndan almasının yıllık bedelinin 1.7 katrilyon lira olacağını kaydetti.

Hastanelerinin devredilmesinden sonra SSK'nın sağlık giderlerinin artacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Akdağ, devirden sonra bakanlığının hizmet bedelinde bir artış olmayacağını belirtti.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber