Veliler haftalık okudukları kitaptan sınav oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 21:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Rize Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu, velilere de kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için ilginç bir uygulama başlattı. Okul idarecileri, velileri haftalık olarak okutmaya başlattığı kitaplardan sınav yapıyor.

Çocuklardaki okuma alışkanlığının evde başladığından hareketle velilere de kitap okutma kampanyası başlatan Şahika, velilerini haftalık okuduğu kitaptan sınav yapıyor. Yapılan uygulamanın başarılı olup olmayacağını görmek için ilk uygulama 4. sınıf velilerine yapıldı. Okulun İngilizce Öğretmeni Hanife Polat tarafından tesbit edilen bir kitap, tüm 4. sınıf velilerine aldırıldı. Bir hafta içerisinde, kitapların okunmasının istendiği veliler, belirlenen sürenin sonunda okulda sınava tabi tutuldu. Sınavda tüm veliler 90'ın üzerinde not alarak kitapları dikkatli bir şekilde okuduklarını gösterdi.

Uygulamayı okul genelinde yaygınlaştırmayı düşündüklerini söyleyen Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, "Öğretmenlerimiz velilere yönelik böyle bir kitap okuma kampanyası fikriyle geldikleri zaman, öncelikle bir sınıfta uygulayalım dedik. Kampanyayı başlattığımız sınıftaki velilerimiz bu kampanyaya iştirak ettiler. Öğretmenimiz tarafından belirlenen bir kitap velilere aldırıldı. Belli bir sürenin sonunda velilerimizi okudukları kitaptan sınav yaptık. Böylelikle tüm velilerimizi kitap okuma alışkanlığını ve zevkini kazanması adına böyle bir uygulama ile teşvik etmiş olduk" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber