Melih Gökçek: Sözlerim kesilerek verilmiş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir gazetede "Bakan'ın kafası iyiydi herhalde" başlığıyla verilen haberde sözlerinin kesilerek verildiğini bildirdi.


Gökçek: Bakanın kafası iyiydi herhalde

Yazılı bir açıklama yapan Melih Gökçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, "Türkiye Cumhuriyeti'ne, özellikle Ankara'ya Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra ufku olan bir siyaset adamı, bir devlet adamı, vali, belediye başkanı, başbakan gelmemiş. Ne yazık ki gelmemiş" şeklindeki açıklamasına verdiği cevabın, Hürriyet Gazetesi'nde kesilerek verildiğini dile getirdi. Gökçek açıklamasında, Günay'ın söz konusu açıklamasıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine, "Sayın Kültür Bakanı'yla bu açıklamalarının aslının ne olduğunu konuştum. Bu ifadeleri gece yarısı kullandığını ve kastı olmadığını söyledi. Beni, Sayın Başbakanı ve Sayın Valiyi itham etmiş, ufuksuz olduğumuzu söylemiş. Gazete olarak sorunun ne olduğunu, ne demek istediğini açıklar sanıyorum. Sayın Bakan gece yarısı konuştuğu için kafası karışıktı, meşguldü, iyiydi herhalde. Sayın Başbakanı beni ve Sayın Vali'yi ufuksuz olarak nitelemiş. Ümit ediyorum ne demek istediğini anlatır." şeklinde cevap verdiğini ifade etti.

Gökçek, "Sizce ufku olan belediye başkanları oldu mu?" diye soran muhabire şu cevabı verdiğini açıkladı: "Ufku olan da var olmayan da. Benim bildiğim, tanıdığım belediye başkanları için söylüyorum bunu. Mesela rahmetli Altınsoy ve Barlas'ın büyük hizmetleri oldu. Ankara'da çalışmış olan bir çok valinin geniş ufukları vardı. Örneğin Saffet Arıkan Bedük bunlardan biri. Başbakanlara gelince, Rahmetli Özal'a ufuksuz demek insanın ufkunun olmadığı anlamına gelir. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın ufkunun genişliğini sadece Türkiye değil Avrupa devletlerinin başkanları söylüyor. Bunları görmemek bilmemek ise gerçek ufuksuzluk. Kendimle ilgili herhangi bir değerlendirme yapmak istemiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber