Yeni kanunla sağlık hizmetlerinde fiyat farkı kalkıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Baş Müfettişi Davut Abat, yeni kanunla beraber kamu ve özel sektör sağlık hizmetleri fiyatlandırmalarının bir komisyon tarafından belirlenerek sağlık hizmetlerinde fiyat farklarının ortadan kalkacağını belirtti.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) ve Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi tarafından 5510 sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası kanunu bilgilendirme semineri yapıldı.

Avukat Feray Tek, sağlık ile ilgili tüm işlemlerin Genel Sağlık Sigortası kapsamında gerçekleşeceğini, yeni düzenlemeyle beraber protez, ortez ve tüp bebek gibi sağlık harcamalarının GSS kapsamında işlem göreceğini söyledi.

Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu Baş Müfettişi Davut Abat ise, yeni kanunla beraber; ayakta muayenelerden 2 YTL ücret alınacağının, yeşil kart uygulamasının kalkacağını, aile hekimliği uygulamasının yürürlüğe gireceğinin, kamu ve özel sektör sağlık hizmetleri fiyatlandırmalarının bir komisyon tarafından belirlenerek sağlık hizmetlerinde fiyat farklarının ortadan kalkacağının altını çizdi.

Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Gencer, 5502 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle içinde Bursa'nın da bulunduğu bir çok pilot ilde Sosyal Güvenlik Merkezlerinin açılmaya başladığını ve 5510 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle de 'GSS, 4a, 4b, 4c' gibi yeni terimlerin hayata girdiğini ifade etti. Kanunun hazırlık aşamasında emeği geçen Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Alper de, yeni sosyal güvenlik kanunun adil, yoksulluğa karşı etkin şekilde mücadele etmeyi amaçladığını belirtirken, "3 ayrı Sosyal Güvenlik Kurumumuzun olmasından dolayı emekliliklerde büyük sıkıntı yaşanıyordu, bu yasayla bu sıkıntılar ortadan kalacak" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin yasayı iptal etmesinden dolayı ciddi yol ayrımlarının oluştuğuna dikkat çeken Alper, yasanın 4 kez ertelendikten sonra önemli değişiklikler yapılarak 1 Ekim 2008' de yürürlüğe koyulduğunu sözlerine ekledi. Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Gencer, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Alper, Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu Baş Müfettişi Davut Abat ve Avukat Feray Tek'in konuşmacı olarak yer aldığı seminer katılımcıların sorularının cevaplanması ile tamamlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber