Artık, adli evrakın gelmesi gecikmeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, baş döndürücü bir hızla gelişen teknolojideki gelişmeleri de yargı hizmetine sunmaya çalıştıklarını belirterek ''Herhangi bir evrakın resmi daireden gelmesi için aylarca beklenmeyecek. Her şey gecikebilir ama adaletin gecikmeye tahammülü yoktur'' dedi.

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde adalet sarayının açılış törenine katılan Şahin, yeni dönemde birçok adalet sarayı açılışı gerçekleştirdiklerini anlattı.

Ilgaz Adalet Sarayı'nın, açılışını gerçekleştirdikleri 96. adalet sarayı olduğunu ifade eden Şahin şöyle devam etti:

''Bu adalet sarayı, bu dönemde Çankırı'ya yaptığımız ilk adalet sarayı. Ama görüldüğü gibi Çankırı'mızda Ilgaz'ımızın bir ayrıcalığı var. 949 adliyemiz var. Bunların çok önemli bir bölümü hükümet konaklarının bir bölümünde hizmet veriyordu. Şimdi, biz adalet saraylarını müstakil hale getiriyoruz. Çünkü adalet saraylarının görkemi o ülkenin gücünü gösterir. Adalet kurumu ne kadar güçlüyse o ülke güçlüdür.''

Adaletin çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, ''Her şeyin yokluğuna bir süre alışabilirsiniz. Ama adaletin yokluğuna alışamazsınız. O nedenle biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak adalete önem veriyoruz. Biz, Türkiye'de güven veren bir adalet sistemi kurabilmek için çabalıyoruz. Son dönemde baş döndürücü bir hızla gelişen teknolojideki gelişmeleri de yargı hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Yani herhangi bir evrakın resmi daireden gelmesi için aylarca beklenmeyecek. Her şey gecikebilir ama adaletin gecikmeye tahammülü yoktur'' diye konuştu.

Şahin, KÖYDES çerçevesindeki çalışmalara da değindi.

Vali Ali Haydar Öner ise Çankırı'da her alanda önemli hizmet ve atılım gerçekleştirildiğini belirterek şunları kaydetti:

''Görev yaptığım her yerde hakim ve savcılarımızın tüm imkanlara kavuşması için onlarla birlikte oldum. Yargı, yürütme ve yasama erkeklerinin vatandaşa hizmet sunmadaki etkin iş birliği, devletimizi milletimizi güçlendirecek Atatürk'ün gösterdiği hedefe ülkemizi ulaştıracaktır.''

Çankırı Cumhuriyet Savcısı Vahit Kemal Esengin ise yeni açılan adalet sarayı hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından adalet sarayının açılışı gerçekleştirilerek yeni bina gezildi.

Törene Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber