Koncuk: Başbakanlık Etik Kurulunun yazısı geri çekilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2008 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulunun, "öğretmenlere pahalı hediye alınmaması" yönündeki yazısının geri çekilmesini istedi.

Koncuk, yarın kutlanacak 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin sorunlarına değindi ve düzenlenen anket hakkında bilgi verdi.

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulunun "öğretmenlere pahalı hediye alınmaması" yönünde yazı yayımladığını anımsatan Koncuk, "Sayın Başbakan'a Erzurum'da at veriliyor. Hangi öğretmene öğrencisinden pahalı hediye verilmiş" dedi. Öğretmenlerin gerektiğinde kendi cebinden ödeyerek öğrencisine ilaç aldığını, fedakarlıkta bulunduğunu söyleyen Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hal böyleyken birileri dünyadan bihaber, sırça köşklerden 'öğretmen pahalı hediye kabul etmeyecek' diyor. Böyle bir şey yok. Sayın Bakan, Başbakanlık Etik Kurulunun öğretmenlerin pahalı hediye almayacağı şeklindeki yazısını mutlaka geri çektirmelidir. Sayın Başbakan ve bütün bakanların eğitim ve öğretim ordumuza bir nebze saygıları varsa o yazı mutlaka çekilmelidir."

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla sendikanın 2 bin 178 öğretmen arasında yaptırdığı ankete ilişkin bilgi de veren Koncuk, ankete katılan öğretmenlerin yüzde 48.8'inin kazandığı ücretle zor geçindiğini, yüzde 45'inin de gelirinin sadece temel ihtiyaçları karşılamaya yettiğini söylediğini ifade etti.

Koncuk, ankete göre öğretmenlerin yüzde 76.2'sinin bankadan kredi aldığını, bunlardan yüzde 69.3'ünün bireysel ihtiyaç kredisi, yüzde 16.9'unun konut kredisi, yüzde 12.8'inin taşıt kredisi, yüzde 1'inin de eğitim ve konut geliştirme kredisi kullandığını kaydetti.

Öğretmenlerin yüzde 71'inin kredi kartına ya da bankaya borcu olduğunu belirten Koncuk, bunlardan yüzde 49.1'inin bin-3 bin YTL, yüzde 30.5'inin 3 bin-10 bin YTL, yüzde 12'sinin 10 bin-30 bin YTL, yüzde 2.8'inin 50 bin-100 bin YTL, yüzde 1.1'inin de 100 bin-150 bin YTL arasında borcu olduğunu bildirdiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber