Eğitim-Bir-Sen: Sınavlar, amaç olmaktan çıkmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2008 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen: Yeni eğitim sistemine geçilmeli

Ankara - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Sınavlar, amaç olmaktan çıkmalı ve hayata hazırlayan yeni bir eğitim sistemine geçilmeli" dedi.

Avcı, yarın kutlanacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en büyük sorunun eğitim olduğunu belirterek, bu alandaki başarının hem sistemin hem de çalışma koşullarının değiştirilmesiyle yakalanabileceğini ifade etti. Gündoğdu, sınav esaslı eğitim politikasından vazgeçilmesi gerektiğini ifade ederek, "Sınavlar, amaç olmaktan çıkmalı ve hayata hazırlayan yeni bir eğitim sistemine geçilmeli. Eğitim çalışanlarının koşulları iyileştirilmeli. Bu konularda en kısa zamanda düzenlemeler yapılmalı" diye konuştu.

Öğretmenlerin memnuniyet araştırması

Gündoğdu, sendika tarafından 7 ilde bin 553 öğretmenle yüz yüze görüşme yapılarak hazırlanan araştırma raporunu açıkladı. Buna göre, öğretmenlerin yüzde 65'inin mesleklerinden memnun, yüzde 26'sının kısmen, yüzde 9'unun ise memnun olmadığını bildirdi.

Öğretmenlerin yüzde 39'unun memnuniyetsizliğin nedenini "öğretmenlikten elde ettiğim gelir yeterli değil" diye yanıtladığını belirten Gündoğdu, raporda öne çıkan konuları şöyle sıraladı:

"Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 58'i hak ettikleri geliri alamadıklarını belirtmektedir.

Öğretmenlerin yüzde 49'u sinemaya gitmek için para ayıramadıklarını ifade etmektedir.

Öğretmenlerin yüzde 68'i tatil için bütçeden pay ayıramamaktadır.

Öğretmenlerin yüzde 52'si iller arası yer değiştirme usullerini doğru bulmadıklarını açıklamıştır.

Öğretmenlerin yüzde 57'si sözleşmeli öğretmenliğin çalışma başarısını olumsuz, yüzde 13'ü olumlu etkilediğini belirtmiştir.

Öğretmenlerin yüzde 57'si kariyer basamakları sınav uygulamasını doğru bulduğunu söylemiştir.

Öğretmenlerin yüzde 32'si toplumun kendilerine değer verdiğini, yüzde 41'i ise kısmen değer verdiğini dile getirmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber