Özürleri, öğretmen olmalarına engel yapıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Kasım 2008 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ramazan Koçak ve Emine Aydınöz Polat, görme engelli iki öğretmen adayı. Türkiye'nin en iyi üniversitelerini kazanıp başarıyla mezun oldular.

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda da birçok adayı geride bırakıp öğretmenlik hakkı kazandılar. Ramazan Koçak yüz binlerce öğrencinin hayalini kurduğu Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik Bölümü'nü onur derecesiyle tamamladı. İleri derecede İngilizce bilen Koçak ve Polat, hedeflerine tam yaklaşmışlardı ki özürleri önlerine engel olarak çıkarıldı. Almaları gereken sağlık raporuna, "Yurdun her yerinde öğretmen olur" yazılmadığı gerekçesiyle atama yerlerinden geri çevrildiler.

Ramazan Koçak, yüz binlerce öğrencinin hayalini kurduğu Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik Bölümü'nü onur derecesiyle tamamladı. İleri derecede İngilizce bilen Koçak'ın tek hedefi rehberlik öğretmeni olabilmekti. Edirne'de bir liseye ataması yapılan Koçak, geçici olarak çalıştığı rehabilitasyon merkezinden istifa ederek hazırlıklarını tamamladı. Evraklarını alıp tayininin yapıldığı ilçeye giden Koçak, raporunda 'Yurdun her yerinde, her iklimde öğretmen olur' ibaresi yazmadığı için geri çevrildi. Koçak, hakkını aramak için hukuki yollara başvurdu. Geçtiğimiz aylarda Beyazay Derneği'nde düzenlenen bir yemekte ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmayı başardı. Başbakan'a durumunu anlatan Koçak, "Başbakan, yanında bulunan İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'ya dönerek, 'Lokman, bu meseleyi çözün. Çözemezseniz getirin ben çözeyim.' dedi. Aradan bir aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen gelişme olmadı." diye konuştu.

Emine Aydınöz Polat'ın durumu da Ramazan Koçak'tan farklı değil. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra KPSS'ye hazırlanan Polat, sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapıldığında adeta mutluluktan uçtu. Görev yeri Şırnak olarak belirlenen Polat, eşinden ayrı kalma pahasına annesiyle bu ile gitti. Ancak Polat'a da Ramazan Koçak'a verilen cevabın aynısı verildi. Öğretmenliğin rüyalarını süslediğini dile getiren Polat, "Nefes aldığım sürece ümidimi kaybetmeyeceğim. Âmâ olmam eğitimime mâni olmadı. Mesleğimi yapmamı da engelleyemeyecek." şeklinde konuştu. Görüşlerine başvurduğumuz Milli Eğitim Bakanlığı ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Ayşegül Aybar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber