Öğretmenik, emekliliğe kadar değil, mezara kadar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2008 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 Kasım Öğretmenler Günü, yurt genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Emekli öğretmen Sevdanurn Akbulut, öğretmenlik mesleğinin emekli olana kadar değil, ölüme kadar devam ettiğini vurgulayarak, öğretmenlere, "Adımız emekli ama öğretmenlik ölüme kadar devam eder. Meslektaşlarım, mesleğinizi sevin, en güzel şekilde yapın. Heyecanınızı kaybetmeyin. Mesleğiniz için her şeyi yapın." şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Kutlamalar, Valilik önündeki Anıt Park'ta Atatürk büstüne çelenk sunma töreniyle başladı, Devlet Tiyatrosu salonundaki etkinlikle devam etti.

Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra kurum müdürleri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Mesleğe yeni başlayan öğretmen İbrahim Gülmez, törenin açılış konuşmasına şair Sait Açıkgöz'ün "Yağmursak sabah türküsüydük" dizesiyle başlayan şiirini okuyarak başladı.

"Toplumda faydayı arayan herkes öğretmendir." diyen Gülmez, öğretmenlerin toplumda önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Diyarbakır Anadolu Lisesi öğrencisi Çiğdem Peker'in okuduğu 'Dünyanın bütün çiçekleri' adlı şiir büyük alkış aldı.

Kürsüye davet edilen emekli öğretmen Sevdanur Akbulut ise, mesleğe başladığı ilk günkü gibi heyecanlı olduğunu söyledi.

Heyecandan sesinin titrediğini belirten Akbulut, bütün meslektaşlarına bu heyecanı taşımalarını istedi.

Öğretmenlik mesleğinin emekli olana kadar değil, ölüme kadar devam ettiğini anlatan Akbulut, "Adımız emekli ama öğretmenlik ölüme kadar devam eder. Meslektaşlarım, mesleğinizi sevin, en güzel şekilde yapın. Heyecanınızı kaybetmeyin. Mesleğiniz için her şeyi yapın. Günün birinde sokakta tanımadığınız biri size hocam derse şaşırmayın. Bu güzel heyecanı yaşayın." diye konuştu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu da ülkenin geleceği eğitim ordusunun elinde olduğunu belirterek, öğretmenlerin böyle önemli bir görevi yürüttüğünden son derece memnun olduğunu kaydetti.

Öğretmenlerin karşısında olmanın her zaman kendisini heyecanlandırdığını anlatan Mutlu, bugün de öğrencilik yıllarında öğretmenlerin karşısında yaşadığı heyecanı yaşadığını dile getirdi.

Diyarbakır'da 400 bin öğrenciye eğitim veren öğretmenlerin hangi şartlarda çalıştığını iyi bildiğini ifade eden Mutlu, "Lice'nin, Kulp'un ya da diğer uzak ilçe ve köylerde diğer memurların görevi bulunmayan yerlerde öğretmenlerimiz her sabah büyük heyecanla görevi başlıyor, çocuklar bir şey öğretmenin telaşıyla koşturuyor. Eğitim camiasının sorunlarını biliyorum. Keşke elimden gelse de hepsini tek tek dinlesem. Bugünün vesilesiyle bütün öğretmenlerin günün kutluyorum." şeklinde konuştu.

Sahneye çıkan Diyarbakır'ın ünlü şairlerinden Kadri Göral'ın 'Oğlum Ehsan' şiirini Diyarbakır ağzıyla okuması büyük beğeni topladı.

Emekli öğretmenlere Vali Mutlu'nun hizmet şeref belgesi vermesinin ardından kutlamalar Orhan Öztürk'ün yönetimindeki Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Korosu'nun söylediği türkülerle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber