Öğretmenin itham edildiği tarih notlarının öğrencilerin ev ödevi olduğu ortaya çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 13:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Resul Cengiz-Türkiye

Öğretmen, 'padişahlığı özledim' notu dağıtmış


Öğretmenin itham edildiği tarih notlarının öğrencilerin ev ödevi olduğu ortaya çıktı

DENİZLİ- Denizli'de bir öğretmenin, padişahlığı özlediğine dair tuttuğu iddia edilen notların, öğrencilerin ev ödevi olduğu ortaya çıktı. Hürriyet İlköğretim Okulu tarih öğretmeni Salih Pehlivan, bazı yerel ve ulusal basın organlarında kendisine ait olduğu öne sürülen, "padişah özlemi" şeklindeki yazıların uydurma olduğunu, sözkonusu yazıda böyle bir ifade olmadığı gibi notların da öğrencilerin ev ödevi olduğunu söyledi.

Kendisine ait ders notları olduğu iddia edilen yazıların tamamen hayal ürünü olduğunu ve birilerinin kendi siyasi düşüncelerine hizmet etmek amacıyla uydurulduğunu belirten Pehlivan, "İki yıl önce öğrencilerime, 'Talas'tan Cumhuriyete' başlıklı geniş kapsamlı bir ev ödevi vermiştim. Ödevler kitaplığımda duruyor. Bu sene Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki zorluklarla Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışındaki iç ve dış ihanetleri birleştirerek anlattım. Anlattıklarımdan yazılı sınav yapacağımı, daha önce yazılmış ödevlerden de yararlanabileceklerini söyledim. Bu notlar benim değil, öğrencilerin hazırladığı ödevlerdir. İçlerindeki her şeye de imzamı atmam." dedi.

Laikliğe aykırı bir şey söylemediğini savunan Salih Pehlivan, "Atatürk'e aykırı bir şey söylemedim, saygısızlık etmedim. Cumhuriyetin şûra anlamına geldiğini söyledim. Anlatıldığı şekilde uyduruk cümlelerin hiçbirini kabul etmiyorum." şeklinde konuştu.

Denizli'de yerel bir gazete, "Padişahlığı özleyen öğretmen" başlığıyla Salih Pehlivan'ın yazdığını iddia ederek bazı tarih notlarını haberleştirmiş, olayın ulusal basında yer almasından sonra Vali Yavuz Erkmen de soruşturma başlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber