Bakan Çelik, belediye bursları konusunda erken konuşmuş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 17:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çelik, deprem güçlendirmesi yapılan Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fatih Kız Öğrenci Yurdu'nun hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, uzun yıllar kız öğrencilere hizmet veren yurdun, depreme karşı güçlendirildiğini ifade etti.

Öte yandan Çelik, törenden önce gazetecilerin soruları üzerine, belediyelerin öğrencilere verdiği burslarla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı konusunda şunları söyledi:

?Bu konuda dün 'belediyeler bu parayı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na aktarır, kurum da kime burs verilmek istiyorsa, gençlere bu bursları vermeye devam eder' demiştim. Ondan sonra birçok belediye başkanı aradı beni ve yasal engeller olduğunu dile getirdiler. Maalesef şu anda bir çok gencimiz bu durumdan mağdur olacak. CHP, her aklına estikçe bir şeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyi marifet kabul ediyor. CHP, üniversite gençliğinin içtiği bir kase çorbaya göz dikmiştir. Sadece İstanbul Belediyesi değil, CHP'ye bağlı belediyeler de burs veriyor. Belediyelerin öğrencilere burs vermesinden daha tabii ne olabilir ki? Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun verdiği 160 YTL'lik burs ile maalesef öğrenciler bütün ihtiyaçlarını karşılayamıyor. CHP, bu desteği baltalamıştır.?

Bu konuda bir yasal düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine Çelik, ?Yasal düzenleme yapmıştık zaten. Yasal düzenleme mahkemeye götürüldü, iptal edildi. Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı açıklandıktan sonra yasal bir düzenleme yapılabilir. Bunun üzerinde çalışacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber