TurkNet: ÖİV indirimiyle internet ucuzlayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 19:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul - TurkNet Genel Müdürü Cem Çelebiler, internet üzerindeki Özel İletişim Vergisinin (ÖİV) yüzde 15'ten yüzde 5'e düşürülmesinin, internet ile birlikte katma değerli hizmetlerin sunulmasını da kolaylaştıracağını bildirdi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Çelebiler, düşürülen ÖİV ile internetin ucuzlayacağını ve dolayısıyla yaygınlaşacağını belirterek, "Bu gelişme internet ile birlikte katma değerli hizmetlerin sunulmasını da kolaylaştıracaktır. Şu anda ÖİV nedeniyle alternatif operatörler internet bağlantısı hizmeti dışında katma değerli hizmetler sunmakta engeller ile karşı karşıya kalıyorlardı" görüşünü bildirdi.

Tüketicinin hayatını kolaylaştıracak bilgilendirme, eğitim, eğlence, hizmetleri gibi katma değerli hizmetlerin, uygulanan vergi politikası nedeniyle sunulamadığını vurgulayan Çelebiler, bu indirimin, alternatif operatörleri yatırım yapmaya cesaretlendireceğine ve günün sonunda tüketiciyi karlı çıkaracağına inandığını ifade etti.

Öte yandan, Rekabet Kurulunun Türk Telekom ve TTNet;e verdiği cezanın da, internette ÖİV indirimi kadar önemli olduğuna işaret eden Çelebiler, şunları kaydetti:

"Verilen bu ceza bir ikaz niteliğinde ve genişbant sektöründe bir ilktir. Bu girişim alternatif telekom operatörlerinin pazar payı düşüklüğünün nedenini ortaya çıkarmaktadır. Bu karar ile birlikte alternatif operatörler daha da cesaretlenecek ve yatırımlarını daha da hızlandıracaklardır. Türk Telekom;un ve TTNet;in ayrımcı ve rekabeti ihlal anlayışına son verecek tedbirler alınıyor. Ancak tüketici operatörü değiştirmek isteyip de değiştiremiyorsa veya engellerle karşılaşıyorsa alınan kararlar bir yere kadar etkili olacaktır. Operatör seçimi tüketicinin temel hakkıdır. GSM tarafında numara taşınabilirliği nasıl kolay ve hızlı yapılabiliyorsa internet operatör değişimi de bu şekilde kolay ve hızlı olmalıdır. Şu an operatör değiştirmek 7 gün gibi uzun bir süre alabiliyor. Yani tüketicinin adsl aboneliği iptal ediliyor ve tüketici 7 gün internetsiz kalabiliyor. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumunun (BTK) önderliğinde, tıpkı GSM'de numara taşınabilirliği gibi internet tarafında da operatör değişikliği yapılması kararını bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber