Öğretmenliğe dönemeyince fabrikatör oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2008 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da 1975'te başladığı öğretmenliğe ara verip arkadaşının fabrikasında işçi olarak çalışmaya başlayan Mesut Yurtcan, öğretmenliğe dönmek için 2 yıl beklemek zorunda olduğunu öğrenince işine dört elle sarıldı ve Eskişehir'de 300 kişinin çalıştığı iki fabrikanın sahibi oldu.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Kafaoğlu Metal ve Plastik AŞ Başkanı Yurtcan,Ankara'da teknik öğretmenlik okulunu bitirdikten sonra 1975-1979 tarihleri arasında Trabzon Endüstri Meslek Lisesi'nde 1979-1982 yıllarında da Eskişehir Atatürk Anadolu Endüstri Meslek Lisesinde öğretmenlik yaptığını belirterek, 1982'den sonra öğretmenlikten istifa edip özel sektörde arkadaşına ait bir fabrikada çalışmaya başladığını kaydetti.

Özel sektörde yaklaşık bir yıl çalıştıktan sonra tekrar öğretmenliğe dönmek için Milli Eğitim Bakanlığına başvurduğunu ifade eden Yurtcan, ?Bakanlık onayı beklemeden öğretmenlikten ayrıldığım için iki yıldan önce öğretmenliğe dönemeyeceğim söylendi. Memurluğa dönemeyince Ankara'da traktör üreten firmada çalışan arkadaşlarım sayesinde 1983'te bir tane makine aldım. Baksan Sanayi Sitesi'nde 120 metrekare bir iş yeri tuttum. Bir firmaya küçük parçalar ürettim? dedi.

Yurtcan, daha sonra kardeşiyle birlikte büyük firmalara parça üretmeyi sürdürdüğünü şu anda 2 büyük şirketin yan sanayisi olarak çalıştıklarını, üretimi 300 kişinin çalıştığı 2 fabrikada sürdürdüklerini anlattı.

Öğretmenliğe dönemediği için zaman zaman pişmanlık duyduğunu ifade eden Yurtcan, öğrencilikte ve öğretmenlikte yaşadıklarını asla unutamadığını söyledi.

Öğretmenlik yaptığı yıllarda gelirine göre giderini ayarlayabildiğini kaydeden Yurtcan, ?memurlukta yaşadığım mutluluğu yakalayamıyorum. 'Öğretmenliğe dönseydim keşke' dediğim çok günler oldu. Öğretmenler Günü'nde öğretmen arkadaşlarım aradı ve çok mutlu oldum. Öğretmenlik yapmayı çok özledim, ancak, çalışan arkadaşlarımla birlikte olmak bana ayrı bir güç veriyor? diye konuştu.

Yurtcan, yaşanan küresel finansal krizin etkilerini gün geçtikçe hissetmeye başladıklarına da değinerek, krizden en az etkiyle kurtulmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber