'Yengeç 2' operasyonu: Çoğunluğu avukat 20 gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Kasım 2008 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla başlatılan Yengeç 2 operasyonunda aralarında Sanayi ve Ticaret İl eski Müdürü ile avukatların da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Daha önce de Kayseri'de görev yaparken bir hakim ve savcıyı rüşvet alırken yakalayıp, meslekten attıran Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, İzmir'de çete ve organiza suç örgütleriyle mücadele kapsamında çok sayıda operasyona imza attı. Özellikle kamu kurumlarındaki rüşvet ve çıkar örgütlerine karşı birçok zanlının cezavine gönderilmesiyle sonuçlanan onlarca soruşturma açan Gök, mafyavari suç örgütlerini de çökertti.

Savcı Gök'ün altı ay önce başlattığı teknik takip sonucu geçen ay 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden A.K., bir çete üyesini para karşılığı serbest bıraktığı gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Yengeç adı verilen operasyonda hakim A.K. ile birlikte dördü avukat 8 kişi tutuklandı.

Yengeç operasyonunun devamı olarak Yengeç 2 için bu sabaha karşı düğümeye basıldı. Savcı Gök'ün talimatıyla hareket geçen Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 20 eve eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında adliyede işlerini yapma karşılığında bazı hakimlere rüşvet verdikleri iddia edilen, aralarında aynı zamanda suç örgütü üyeleri Nuri- Vedat Ergin kardeşlerin de avukatı olan E.B., İzmir Sanayi Ticaret İl eski Müdürü F.G.'nin de bulunduğu çoğunluğu avukat 20 kişi gözaltına alındı. Operasyonun sürdüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber