Güvenlik yazılımı olmayan bir bilgisayarın virüs kapması 20 dakikadan az sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2008 13:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

PC'nin virüs kapması 20 dakikadan az sürüyor

İstanbul - IBM'in Global Innovation Outlook Raporuna göre, internette güvenlik yazılımı olmayan bir bilgisayarın virüs kapması 20 dakikadan az sürüyor.

IBM'den yapılan açıklamada, sanal dünyanın daha güvenli hale getirilmesi için yapılması gerekenlerin tartışıldığı bir dizi beyin fırtınası gerçekleştirildi.

Oturumlara, IBM'nin yanı sıra Facebook, Nokia, ExxonMobil, Visa ve Toyota'nın da aralarında bulunduğu 95 kuruluşun yetkilileri katıldı.

Toplantıların ardından IBM tarafından yayımlanan Küresel İnovasyon Raporunda (Global Innovation Outlook) ise sanal dünyada daha güvenli ortamlara kavuşulması için önerilere yer verildi.

Rapora göre, geçtiğimiz yıl 127 milyon kişinin kişisel bilgilerinin çalındığı sanal dünyada halen 1,4 trilyon kişi internet kullanıyor. Koruma sistemine sahip olmayan kişisel bir bilgisayarın internet üzerinde virüs kapması ise 20 dakikadan az sürüyor. Kablosuz aygıtların yüzde 83'ü mutlaka virüs kaparken, kullanıcı şifrelerinin yüzde 40'ı yalnızca 1 saat içinde kırılabiliyor.

Ağ saldırılarının yüzde 84'ünün basit güvenlik önlemleriyle engellenebildiği belirtilen raporda, şirketlerin güvenlik sistemleri konusunda hayata geçirdiği yeni ve inovatif örneklere de yer veriliyor.

Bunlardan biri olan Tokyo Bankası, müşterilerinin tanımasını ve ATM;den güvenli şekilde yüksek tutarda nakit çekmesini sağlayan el damarı görüntüleme sistemini kullanıyor. Pek çok kuruluş, güvenlik sistemlerinde, katrilyonda bir yanılma payına sahip parmak izi, iris tanıma, ses tanıma, yüz tanıma gibi biyometrik yöntemlere yer veriyor. Bazı şirketler de, insanların aynı DNA profiline sahip olma ihtimalinin yüz milyarda 1;den az olduğu gerçeğinden hareketle, yeni geliştirilen DNA tanıma yöntemini kullanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber